Žuti posrnuli protiv Zadra

Žuti posrnuli protiv Zadra

15. prosinca 2012. u 22:13 / KLUB: KK Split

Eto i to se dogodilo. Teško da više možemo pričati o Gripama kao neosvojivoj tvrđavi. Osvojena je već drugi puta ove sezone. Ovoga puta je Zadru pripala ta čast da njoj razvije svoju zastavu.

Žuti su odigrali još jednu lošu utakmicu. Nešto nalik onoj protiv Partizana kada su također izgubili. Poslije utakmice je najbolji igrač susreta Vedran Vukušić bio poprilično razočaran. Nije mogao suspregnuti svoje emocije jer naravno pravi sportaši ne vole gubiti, a pogotovo ne utakmice koje se trebalo i moglo pobijediti.

No krenimo redom. Split je ušao mlako u utakmicu i u tim trenucima Zadar je dominirao i bio bolja ekipa. Na krilima amerikanca Travisa sa lakoćom je nalazio put do koša. Kada su žuti napokon zaigrali malo čvršće odnosno kako se to voli reći muški, zadarska prednost se topila. Ovoga puta treća četvrtina nije bila kobna za splitski sastav, dapače to je bio dio utakmice kada su se u potpunosti vratili u život. Sve je nekako mirisalo na triler. U tim trenucima je žute nosio Vedran Vukušić koji se naprosto sam borio sa petoricom Zadrana. U zadnjoj četvrtini je Split uspio povesti i izgledalo je kao da će u dramatičnoj završnici pobijediti. Međutim, Bariša Krasić je mislio drugačije. Naprosto je pogodio sve šta je uputio prema košu od čega je svakako najvažnija trica i dodatno slobodno bacanje, te 100% učinak sa linije slobodnih bacanja.

Pobjeda Zadra je čista kao suza i nema se što reći. Zaslužili su je jer su imali više raspoloženih igrača i zato šta su uspijeli nametnuti svoj ritam utakmici. I na kraju malo statistike . Najbolji igrač susreta je Vedran Vukušić sa 22 postignuta koša, 4 skoka i 4 ukradene lopte sa valorizacijom 25, najbolji skakač je Toni Dijan sa ukupno 7 skokova, a najbolji asistent Allen sa 5 asistencija. Splitski šut je i ovoga puta bio ispod 50%, a već postaje zabrinjavajući podatak da je trica na 15,8%. Odnosno u prevodu žuti su uspijeli pogoditi 3 od 19. Kada se to sagleda tijesan poraz izgleda kao pobjeda.

KK Split - KK Zadar 75:78