Mimica torpedirao Crvenu Zvezdu

Mimica torpedirao Crvenu Zvezdu

1. listopada 2012. u 16:00 / KLUB: KK Split

Gripe su i dalje neosvojiva tvrđava. Rijetko koja ekipa je ovdje pobijedila. tako su se i obistinile najave Nikole Vujčića koji je reka da je u Splitu samo Jugoplastika favorit. Pa ko god da je sa druge strane terena. Samoj utakmici je prethodilo niz zanimljivih događanja, a meni najzanimljivij je bija kada je prvu loptu podbacila Ana Sasso, zaštitino lice narančade Pipi. Sve je to u sklopu potpisivanja sponzorskog ugovora sa Dalmacijavinom u kojemu će žuti nesebično raditi na promociji njihovih proizvoda.

Utakmica je krenila dobro za žute koji su nakon 10 minuta igre imali vodstvo od 5 koševa. Već u prvom dijelu se moglo primjetiti da Beograđani nemaju rješenja za Mimicu i da njihov najbolji igrač Igor Rakočević nije na nivou. Splitski Žuti podižu tempo i u 15 minuti utakmice odlaze na +10. Kada su svu u dvorani očekivali da se dovrši posao jer je Zvezda doslovno bila na konopcima splitski žuti su izgubili par baluna i dozvolili gostima da na poluvrimenu odu sa aktivnim rezultatom 42:41.

Treća četvrtina je odigrana u egalu, ali posebno treba istaknuti odličnu obrambenu rolu Krušlina i dva važna koša kada se lomija rezultat. Splićani su opterećeni prekršajima ušli u zadnji dio utakmice i sve je izgledalo jako opasno dok stvari u svoje ruke nije uzeja Ivan Mimica i sam odlučija rješiti utakmicu. To mu je pošlo za rukom te je u toj dionici utakmice postigao 15 koševa zapečativši sudbinu Crveno-belih.

Sve skupa je Mimica postigao 32 pena. Treba istaknuti i odličnu igru Nikole Vujčića koji je zatvorio sve prilaze košu, te je na taj način izluđiva beogradskog trenera Lazića.

Sada slijedi Ljubljana gdje se očekuje još jedna pobjeda.

Split - Crvena zvezda 87-81