Otvaranje ABA lige sa Crvenom Zvezdom

Otvaranje ABA lige sa Crvenom Zvezdom

27. rujna 2012. u 2:30 / KLUB: KK Split

Kroz šta su sve žuti prošli da bi zaigrali u ABA ligi bolje je i ne spominjati. Bolje se niti ne sjećati. Utakmica protiv protivnika kojima bi se nekada išlo u goste samo kako bi im se uveličala nekakva klupska obljetnica. I u tim teškim trenucima ljudi sa Gripa, a pod time mislim i igrači i pomoćno osoblje, funkcioneri i svi oni koji su se na bilo koji način pomogli klubu nisu željeli izvijesti bijelu zastavu. Borili su se kako su znali i izborili povratak na veliku scenu. Nadajmo se da više nikada neće igrati u nižem razredu, jer ovaj klub i ovaj grad zaslužuje samo najbolje.

ABA liga je liga kojom u potopunosti dominira beogradski Partizan. Osvojili su 5 titula i to zaredom. Svi drugi su daleko iza njih. Međutim ove godine pravo na naslov polaže više klubova. U prvom redu tu je Cedevita, uvik opasna Cibona i još neki koji vrebaju iz prikrajka. Ove godine neće biti Maccabia, ali po prvi puta dolazi predstavnik Mađarske.

Jugoplastika u 12 sezoni ABA lige ulazi sa velikim optimizmom. Do sada su nastupali 7 puta, a najbolji rezultat je bio 8. mjesto. Može li se ovoga puta više. Okuplja se respektabilna ekipa. Ostali su svi osim Babića. Došli su Vukušić, Kraljević, Krušlin i Šarić. Malo zapinje oko registracije pridošlica zbog poznatog slučaja Filipović, ali i to će se nekako riješiti. Što mogu očekivati splitski ljubitelji košarke. Poznavajući Nikolu Vujčića i njegovu sportsku filozofiju, jedno je sigurno. Na Gripama gosti nikada neće biti favoriti, a u gostima borba do posljednje kapi znoja pa šta bude. Bili vas čudilo da Jugoplastika dogura do final foura. Mene ne. Sitite se samo prošle sezone kada je Cedevitu samo luda srića spasila u prvoj utakmici u Zagrebu i kada su žuti za dlaku propustili finale protiv Cibone.

Sve u svemu jedva čekamo da sezone započme. NAPRID ŽUTI.