Totalno razbijanje za kraj

Totalno razbijanje za kraj

29. srpnja 2012. u 14:30 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši Nade SSM su odigrali odličnu utakmicu za kraj. Protivniku su dozvolili samo mrvice. Od samog početaka su se nametnuli i već u 1. izmjeni su imali vodstvo od 5-0. U tim trenucima je svima bilo jasno da je ovo dan splitske Nade. Udarci kojih je bilo 15 i bodovi kojih je također bilo 15 su se redali ka na traci. U četvrtoj izmjeni je Nada povela sa 9-2 pa je i najzagriženijim karlovačkim navijačima bilo jasno da ovu utakmicu gube i da pehar namijenjen prvacima odlazi u Split. U 7. i 8. izmjeni splitski napad je napravio još 6 bodova za konačno slavlje.

Kada je sudac "odsvirao kraj" sreći nije bilo kraja. Svi su letili jedan na drugoga i pivali onu staru nadinu. "Tko je svjetski šampion-Nada, Nada". Na tribinama su slavili i vjerni nadini navijači "Nadani" koji su u velikom broju došli bodriti svoje ljubimce u Karlovac. Kao da su i oni osjećali da sljedeće utakmice u Splitu neće biti. Za to vrime dok su se u Karlovcu primale medalje i nazdravljalo šampanjcem u Splitu se ispred kluba spremao doček. Već oko 23 sata se okupio nemali broj veterana, bivših igrača i funkcionera kluba, te svih onih navijača koji ovu subotu nisu bili u mogućnosti biti u Karlovcu.

Atmosfera se usijavala uz zvukove harmonike i pismu, a svakim kilometrom kojim su se prvaci približavali Splitu bilo je sve žešče i žešće. I tamo negdi iza ponoći iza kazališta se pojavia kombi. Cili kafić je bija na platou isprid Bobisa. I krenila su ovacije igračima. Mlađi pripadnici kluba su upalili 7 bengalki za 7 osvojenih prvenstava. Igrači su izašli iz kombija i započela je još jedna nadina noć. Nastavilo se u Kuke, a završilo oko 5 ujutro sa zorom na Matejuški.

Šta se tiče same utakmice u koja je bila lišena rezultatske neizvjesnosti treba spomenuti najbolje. Za splitsku nadu na mjestu bacača je započeo Mato Sušac. Bacao je dobro 3 izmjene kada je pri rezultatu 5-1 zamijenjen radi ozljede lakta. Dozvolio je karlovčanima 3 udarca ( od čega jedan za dvije baze i dva za jednu bazu) bacio je 2 strike outa i 4 BB. Zamijenjen je nikad boljim Jadranom Dadićem koji je bacao 5 izmjena, dozvolio je samo 4 udarca, bacio je i 5 strike outa i 1 BB i pored svoga imena upisao pobjedu.

Oba karlovačka bacača su bila podjednako loša. Odnosno nisu imali rješenje za splitski napad. Startni bacač Mario Zdelar je bacao 5 izmjena, dozvolio 8 udaraca i primio 9 bodova, njegova zamjena Antonio Horvatić nije bio bolje sreće u 3 izmjene koliko je prove on na terenu dozvolio je 7 udaraca i prima je 6 bodova.

Splitski napad su predvodili Ivo Vukosav 3/4 od toga dva udarca za dvije baze i jedan udarac za tri baze, te 2 postignuta poena, Ivan Račić 3/4 od toga tri udarca za jednu bazu i 3 postignuta poena, Matko Dabo 3/4 od toga tri udarca za jednu bazu i 1 postignut poen, te Filip Berecka 3/5 od toga tri udarca za jednu bazu i 3 postignuta poena.

Karlovčani su bili toliko blijedi da se može istaknuti samo Branka Nenadića koji je imao 2/2 od toga da udarca za jednu bazu. Sve ostalo nije vrijedno spomena.

Vrime je da se šampioni odmore. Da napune baterije jer u rujnu kreće završnica regionalne lige u kojoj splitska Nada u Slovačkoj lovi svoju treću titulu.

Olimpija - Nada SSM 2-15