Ljepotica na Poljudu

Ljepotica na Poljudu

1. svibnja 2021. u 21:58 / KLUB: HNK Hajduk

U ljepotici kola na Poljudu Hajduk je pobjedio Rijeku. Vidili smo 5 golova, još toliko promašenih prilika i dramatiku do zadnje sekunde ovoga jadranskog derbija. HNK Hajduk-HNK Rijeka 3:2

Na Poljudu smo gledali izvrsnu utakmkicu u kojoj je Hajduk taman za taj jedan gol bio bolji od Rijeke. Prvo poluvrijeme kao iz bajke za bijele. Lakočom su se stvarale prilike i probijala obrana gostiju. Prvi gol je skoro pa u potpunosti dijelo Stipe Biuka koji je balun povukao duboko sa svoje polovice došao do kaznenog prostora gostiju i iz samo njemu poznatih razloga nije odlučio preći još dvojicu u zadnjem redu, a mogao je Odlučio se dodati Kačalinkiću, ovaj je dodao Livaji koji je odigrao povratna na Biuka i gol. Odlična akcija i odličan prvi seniorski gol za Biuka. Rijeka je izjednačila preko Drmića iz prilike koju je bilo lakše pogoditi nego promašiti. Hajduk dolazi do novoga vodstva pred sam kraj prvoga poluvremena kada ubačaj Kačalinkića najlošiji igrač na terenu Štefulj sprema iza leđa svoga golmana.
Nije ni počelo drugo poluvrijeme i vidjeli smo najljepšu akciju utakmice u kojoj je Marin Ljubičić petom izbacio kompletnu gostujuću obranu i poslužio Kačalinkiću zicer koji je on hladno pospremio za +2 Hajduka. Rijeka se nije predavala, već je napadala i tražila gol. Našla ga je preko Andrijaševića i do kraja se igralo otvoreno sa još nekoliko prilika koje su mogle završiti pogotkom. Možda je najbolju promašio strijelac prvog riječkog gola Drmić iz još jedne situacije gdje je bilo lakše dati gol nego promašiti.
Hajduk je ovom pobjedom zakomplicirao borbu za Europu. Samo je 5 bodova izad Rijeke i 6 izad Gorice.