Nada vratila kantu u Split

Nada vratila kantu u Split

17. travnja 2021. u 16:35 / KLUB: RK Nada

Nada je slomila Mladost u zadnjih 10 minuta finalne utakmice na Starom placu. Do kazne Plazibata na rezultatu 15:15 bio je to izjednačen susret koji je mogao otići i na drugu stranu. RK Nada-HARK Mladost 25:15


Ragbijaši Nade su osvojili novu titula Prvaka Hrvatske.
Nakon 80. minuta rovovske bitke titula prvaka je pripala splitskoj momčadi. Svjedočili smo stalnom nizu rezultatskih obrata, te neprestanoj čvrstoj borbi za svaku stopu travnjaka na Starom placu.
Obje momčadi beskompromisno su ušle u susret sa željom da se domognu vrijednog trofeja. Igra se vodila uglavnom u sredini terena između dviju linija od 22 metra uz mnoštvo snažnih duela i neprestanu borbu za posjed lopte. U tom taktičnom nadmudrivanju i pipanju bila protivnika prva je do prilike stigla momčad Nade.
Mladost se brzo vratila u utakmicu i na poluvremenu imala 7:15.
Nakon četiri minuta igre u nastavku susreta, Ivančić koristi grešku igrača Mladosti te iz brze kontre postiže zgoditak za 12:15. Duje Plazibat iz dva pokušaja ne uspijeva pretvorit i drama na igralištu pod Marjanom se nastavlja. Nada zbiva redove, kvalitetnije kontrolira posjed lopte te nakon desetak minuta iznuđuje prekršaj gostujuće momčadi.
Iz kaznenog udarca ovaj put mlađi Plazibat uspješan te momčad Nade stiže do izjednačenja 15:15
Obje momčadi do kraja susreta u svaki kontakt ulaze bez zadrške, igrači troše enormne količine energija kako bi nadjačali čvrstog protivnika. I tako sve do 70. minute kads Plazibat iz kazne donosi ponovno vodstvo splitskoj momčadi 18:15. U totalnoj ofenzivi Mladosti četiri minute prije kraja susreta brzim protokom lopte igrači Nade stvaraju prostor za svoje brzo krilo te Marin Vlajčević u nezadrživom sprintu polaže zgoditak za 23:15. Minutu potom Duje Plazibat još jednom, kad je najpotrebnije, pogađa za konačnih 25:15.
Bravo Nada