Split razbio Zadra

Split razbio Zadra

6. veljače 2021. u 19:25 / KLUB: KK Split

Split je u prvoj utakmici vikenda razbio Zadra na Gripama. Visokoj pobjedi je kumovao i loš šuterski dan Zadrana, ali kada se zna da je pobjeda izborena na krilima splitske dice od kojih svakako treba istaknuti Perasovića koji je bio najbolji igrač ovoga susreta. KK Split-KK Zadar 82:62

Split se od samoga početka ove utakmice nametnuo sa više energije i želje da dobije ovaj susret. I na kraju su žuti zasluženo slavili sa 20 koševa razlike jer je upravo ta razlika bila vidljiva u svakome segmentu ove utakmice. Utakmice koja je i za jedne i za druge uvertira za ono puno važnije, a to je sutrašnji dvoboj u ABA ligi.
Nije Zadar izašao na parket izgubiti ovu utakmicu, daleko od toga, ali kada su shvatili da im je šut u potpunosti zatajio i da na niti jedan mogući način ne mogu zaustaviti splitsku dicu predvođenu Perasovićem jednostavno su odustali.
Gizdavčić je još jednom pokazao da se na njega može računati i da mu treba dati više minuta jer ih je i ovoga puta odlično iskoristio. Vratio se i Luka Babić koji je bio sveprisutan. Nije puno šutirao, ali je podijelio 10 asistencija.
Svakako treba notirati da je trener Skelin na tribinama ostavio Lukovića i Ukića da ih poštedi za sutrašnju utakmicu, dok je Zadar na parket istrčao kompletan što svakako potvrđuje tezu da nisu ovu utakmicu shvatili neozbiljno.
Ova pobjeda je svakako dobrodošla za podizanje samopouzdanja ekipe za ono što predstoji u sljedećih 7 dana.