Sani tricom srušio lidera lige

Sani tricom srušio lidera lige

9. siječnja 2021. u 20:58 / KLUB: KK Split

Velika pobjeda i velika utakmica na Gripama. Split je vodio do pola zadnje četvrtine na krilima Roka Lenia Ukića, a onda drama. Sa tricom uz zvuk sirene Sania Čampare za petu pobjedu i delirij u dvorani. KK Split -KK Budućnost 78:77

Luda utakmica i još luđa pobjeda u Splitu. Split je pobjedio Budućnost u odličnoj utakmici u kojoj su žuti vodili do zadnjih 5 minuta utakmice. Budućnost je imala pobjedu u rukama, ali je ipak nije doičekala jer je Sani Čampara pogodio tricu iz Sarajeva i donio 5. pobjedu Splitu u ABA ligi. Što je još važnije prekinut je niz od 6 poraza.
Što reči nakon ovakve pobjede, svakako da je Čampara junak, ali ne bi bilo pošteno ne istaknuti Roka Ukića koji je dao tu zadnju asistenciju i bio najbolji strijelac splitskog sastava u ovoj veličanstvenoj pobjedi. Dojma smo nakon ove utakmice da je Split sa Rokom dobio sve i dubinu i širinu i obranu, baš sve što mu je nedostajalo. To što je Sani Čampara dao zadnju tricu i donio pobjedu ne mijenja ama baš ništa u konstataciji da je ova pobjeda pobjeda Roka Lenia Ukića.
Budućnost je ozbiljna ekipa, a time je ova pobjeda još i slađa. Za sada smo u ABA LIGI dobili 5 utakmica. Dvije ozbiljne i tri neozbiljne. FMP i BUDUĆNOST ozbiljne, te Cibonu, Zadar i Primorsku neozbiljne. Nakon 5 pobjeda još uvijek nismo u sigurnoj zoni i slijedeča protiv FMP-a u Beogradu bi vrijedila zlata.