SDUŠ i HZJZ žele pokrenuti hrvatski sport

SDUŠ i HZJZ žele pokrenuti hrvatski sport

5. svibnja 2020. u 22:46 /

Održan je sastanak na vrhu. Sastanak između onih koji su sport zaustavili HZJZ i onih koji bi željeli da se sve nastavi gdje je stalo prije dva mjeseca SDUŠ. Kao da se ništa nije niti dogodilo. A dogodilo se puno toga što je razotkrilo sve naše zablude.

Sport je u Hrvatskoj stao sa utakmicom Jugoplastike i Širokoga na Gripama odigranoj u četvrtak 11.3. 2020. gdje su žuti u dramatičnoj završnici pobijedili i navijestili ulazak u ABA ligu.
Što se od onda do danas izdogađalo pomoglo je da šira javnost uvidi sve zablude oko hrvatskog sporta.
Sve lige su zaustavljene, neke su proglasile prvake, neke su poništile cijelu sezonu, neke se neće niti odigrati.
Jedina liga koja neprestano pritišće i koja se pod svaku cijenu želi odigrati je prva liga u muškom nogometu. Jer eto dragi naši sugrađani prva liga u muškom nogometu je u biti jedina profesionalna liga i kao takva jedina ima interesa da se prvenstvo privede svome kraju.
Svi drugi su shvatili gdje im je mjesto i brže bolje su odlučili zaboraviti ovu sezonu i preživjeti do nekih boljih vremena.
Ali da li će ikada ta vremena doći teško je vjerovati. Gradovi će rezati, Županije ionako nisu bog zna što pomagale, država više ne može pomoći niti sama sebi, dok su sponzori i prije ove krize pokazivali minimalan interes za ulaganje u hrvatski sport.

Hrvatski sport je u ovoj pandemiji među najugroženijima jer je hrvatski sport kronično bolestan. SDUŠ i HZZJ ga eto žele pokrenuti, ali oni zasigurno nisu ti koji ga mogu spasiti od sigurne smrti.