Pobjeda u Sarajevu

Pobjeda u Sarajevu

16. siječnja 2020. u 20:13 / KLUB: KK Split

Žuti su u Sarajevu nastavili svoj pobjednički niz. Ovo je najbitnija pobjeda u dosadašnjem tijeku sezone jer nas je vratila u igru za play-off. OKK Spars Realway - KK Split 81:84

Napokon gostujuća pobjeda i to pobjeda koja budi nadu u play-off. Sada smo peti i samo na jednu pobjedu minusa do željenog cilja. Ova pobjeda je apsolutno zaslužena jer smo cijelu utakmicu bili u prednosti i bili sveukupno bolji suparnik. Domačini su bili bolji u skoku, a mi u šutu za tri poena koji nas je vodio do pobjede. Na kraju smo se čupali, a junak je Tomo Gabrić koji je na plus 1 uzeo napadački skok i nakon faula stavio hladno oba bacanja što nam je donijelo plus 3. Sparsi su imali dovoljno vremena za zadnji napad, ali je Bajo ukrao loptu za veliko slavlje. Najbolji asistent je bio Perković, najbolji strijelac Gabrić, Morris i Kovačević su pogađali trice ko ludi, a Vranković je još jednom bio 100%-an.
Trener Skelin je na kraju izjavio da je zadovoljan, ali da još ima prostora za napredak. Malo se ponavlja, ali nećemo mu zamjeriti jer Split je opet u igri. Sljedeća je na Gripama protiv MZT-a u utorak u 19 sati koju također treba dobiti.