Pobjeda u Bugarskoj i prolaz dalje

Pobjeda u Bugarskoj i prolaz dalje

2. kolovoza 2018. u 20:06 / KLUB: HNK Hajduk

Slavia je prošlost, a Steaua budućnost. Pobjeda u bugarskoj prijestolnici nije dolazila u pitanje, ali igra Hajduka je i dalje bez glave i repa. Ako od ovoga bolje ne može onda je europski put završen. FC Slavia-HNK Hajduk 2:3

Hajduk je u Sofiji pobijedio Slaviju sa 3:2 i plasirao se u treće pretkolo Europske lige. kako je u ovome Hajduku sve neplanski tako je i prvi gol našeg sastava bio neplanski. Prethodila mu je ozljeda Beširevića i ulazak Jurića koji je nakon jednog osvojenog baluna Bašića i vrlo dobrog centaršuta glavom pospremio za olakšanje. Osim toga odlično je odigrao u veznom redu svoje defanzivne zadatke i u potpunosti umrtvio svaku nadu domačina.
Slavia je izjednačila iz penala kojega je skrivio Caktaš negdi na vrhu šesnaesterca pred kraj poluvremena i tako vratio bugarskom sastavu nadu za prolazak.
U drugom dijelu penal je dosuđen i za bijele kada je Caktaš glavom poslao u ruku Uzunova, a potom sam realizirao najstrožu kaznu.
Slavia je u 70. minuti izjednačila na 2:2 nakon naizgled nerugalarnog igranja rukom u hajdukovom kaznenom prostoru. Treba notirati da je Ljubić prvi udarac odlično obranio, ali drugi puta više nije bilo moguće.
Mogla je Slavia povesti i 3:2 nekih 10-ak minuta prije kraja kada je najbolju priliku na utakmici mirno ukrotio Ljubić i spasio nas dodatnih stresova. Na kraju je iz jednog centaršuta Caktaš postigao pogodak glavom za konačni kraj ove utakmice.

Sljedeća je protiv Steaue za tjedan dana u Splitu.