Nada SM startala pobjedom-Račić 3 run HR

Nada SM startala pobjedom-Račić 3 run HR

14. travnja 2018. u 17:52 / KLUB: BK Nada SM

Dobro popunjene tribine u Budimpešti su čekale na skalp prvaka. Redsi su poveli 2:0, a onda su stvari u svoje ruke uzeli raspoloženi Mihajlov i najbolja palica EIB lige Ivan Račić. BC Reds-BK Nada SM 7:10

Da će sezona biti teška može se naslutiti i iz ove prve utakmice u kojoj je izvojevana bitna pobjeda. Nada SM će ove godine biti najdraža lovina svima jer svatko želi skinuti skalp prvaka.
Redsi su počeli ozbiljno i već nakon prve izmjene su iskoristili pogreške splitske obrane i poveli sa 2:0.
Na odgovor naše ekipe valjalo je pričekati do treče izmjene kada Mihajlov udarcem za dvije baze asistira za prvi bod Nade SM u ovogošnjem izdanju EIB lige. Nakon njega uslijedio je HR udarac za tri bodaq Ivana Račića i pruzimanje vodstva 2:4.
Najzanimljiviji trenuci urtakmice su se odigravali u šestoj izmjeni nakon vodstva nade SM od 2:9. Naime do tada vrlo dobri Marin Tadić je upao u probleme primio dva boda i ostavio pune baze za Jadrana Dadića. Dadić je prvoga udrača nakon višegodišnje pauze pogodio nakon čega je uspio dovršiti izmjenu. Do kraja su Redsi ipak uspijeli smanjiti zaostatak i uljepšati poraz.
Kod Nade SM su se u napadu istaknuli Mihajlov sa 2/4 od čega jedan udarac za dvije baze, Dabo 2/4 i Račić 3/4 od čega jedan HR za 3 boda.