Pet komada za povratak na vrh

Pet komada za povratak na vrh

15. prosinca 2017. u 21:28 / KLUB: MNK Split

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici Split Tommy je razbio prvaka i barem ovu noć zasjeo na prvo mjesto na tablici. Novak tri i Suton dva za veliku pobjedu protiv velikih rivala. MNK Split Tommy-MNK Nacional 5:0

Derbi dva velika rivala je u potpunosti pripao Split Tommy-u. Nacional je uglavnom bio sterilan bez prave ideje kako ugrozti gol spličana. Nakon uvodne prilike iz prve minute susreta kada su gosti izigrali našu loše postavljenu obranu, utakmica je bila jednosmjerna ulica.
Plod je to vrlo dobre igre naših momaka, a naročito Tihomira Novaka koji je večeras bio na visokoj razini. Treber Acosta ga je napokon postavio na njegovu prirodnu poziciju sa pozicije zadnjeg igraća, a on je zablistao.
Postigao je Novak tri gola svojoj bivšoj ekipi i zavio ih u crno. Prvi je zabio nakon prekida kada ga je iz kornera proigrao Ćorluka. Bila je to prava bomba iskosa sa nekih 10-ak metara koja je od suprotne vratnice donijela rano vodstvo i otpuštanje kočnica. Naravno ako ih je uopće i bilo.
Drugi gol je bio i najljepši na utakmici. Novak je povukao sa centra, izvaljao svoga čuvara i proparao mrežu za 2:0. Doživio je Tiho i standig ovation punih splitskih tribina.
Malo zatim uslijedio je gol za 3:0 u aranžmanu Perić-Ćorluka-Suton u kojem je ovaj potonji zabio u same rašlje. Perić je večeras bio jako opasan i prava je šteta što bar jedna lopta od onih koje su pogodile vratnice nije odsjela u mreži, jer je to svojim pristupom na večerašnjoj utakmici zaslužio.
U drugom dijelu smo još dva puta poentirali, ali to više i nije bilo teško pored anemičnih gostiju. Prvo Novak postiže svoj treći gol za 4:0 na asistenciju Tešije i uz malu pomoć gostujućeg vratara, a onda Suton svoj drugi za 5:0 na asistenciju Perića.
Kuriozitet je da je ovo jedina utakmica u kojoj je Split Tommy sačuvao svoju mrežu netaknutom. Polusezona je završena, a sutra navečer ćemo znati na kojem mjestu na tablici kada svoju utakmicu u Makarskoj odigraju Novo vrijeme i Futsal Dinamo.