Saidov gol u 92. donio bod

Saidov gol u 92. donio bod

25. studenog 2017. u 20:05 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je iščupao bod protiv Osijeka doslovno u posljednjim sekundama. Osijek je dugovor bio u vodstvu, ali je kraj dočekao pognutih glava. Said je poentirao za mir u kući. HNK Hajduk-NK Osijek 1:1

Još jedna blijeda partija bilih na Poljudu. Još jedan možemo ga nazvati derbi u kojemu je Hajduk izvukao, ali doslovno izvukao samo bod. Svemu tome je prisustvovalo 10000 navijača koji iz utakmice u utakmicu traže samo jedno. Smjene svih koji hodaju poljudskim hodnicima. Atmosfera sve više podsjeća na atmosferu linča. Šta za to vrijeme rade prozvani. Peru ruke. Jedni se vade na sportskog direktora, drugi na psihičku blokadu, treći na infrastrukturu, četvrti na Nadzorni odbor. Malo tko ukazuje na ono najbitnije u svemu. Ovaj model upravljanja Hajdukom u biti ne podrazumijeva nikakvu odgovornost. Čekati treba izbore pa će onda doći do promjena. Jer narod će"čitajte članovi NH" na demokratskim izborima izabrati novu devetoricu veličanstvenih koji će nadzirati rad Predsjednika kojega će sami izabrati.
E ako Vam niti sad nije jasno biti će vam i manje jer izgleda da ovome ludilu nema kraja. Naravno jer model upravljanja je neupitan. Bogom dan i ne daj bože da se promisli kako nešto treba mijenjati, osim trenera, sportskog direktora, NO i predsjednika.
Demokracija je jedini način grme iz NH, a navijači oni navijači koji u sebi imaju tu "huligansku" crtu žele odmah i sad. Žele revoluciju. Njih zanima odgovornost vlasnika koji klubom upravlja. Što je naravno i normalno.
A sada vlasnika nema. Kome j.... mater, koga porozivati. Grad je već odavno digao ruke od Hajduka iako je većinski vlasnik(ima li tu kaznene odgovornosti) Jer zamislite da sutra nekakva udruga nazovimo je "Splitska voda" dobije na upravljanje vodovod i kanalizaciju i na isti ovaj način upravlja tako vrijednim gradskim vlasništvom. Prebacili su vrući krompir na upravljanje Udruzi NH. Ali niti NH nije vlasnik oni samo provode izbore za NO, NO samo provodi izbore za Predsjednika, a Predsjednika prva ekipa zanima samo 10%.
Osijek je bolji od Hajduka iz jednog jednostavnoga razloga. Ima vlasnika, ima sponzora, ima bolje igraće. Može Hajduk recimo dobiti u srijedu i proći u polufinale kupa, ali to nam neće pomoći.
Igrači Hajduka su pod stresom ili psihičkom blokadom jer rade u takvom okruženju u kojemu bi i lud poludia.