Ajmo bijeli ale dobili purgere

Ajmo bijeli ale dobili purgere

7. listopada 2017. u 21:44 / KLUB: MNK Split

Derbi susret prvog kola je pripao bijelima. Gol odluke za Split Tommy je postigao Maro Đuraš petom u 35. minuti. Razlika je na kraju bila dva gola, ali je vidljivo da se ekipa još nije uigrala i da može biti samo bolje. Futsal Dinamo-MNK Split Tommy 2:4

Prvo kolo i prava poslastica za sve ljubitelje futsala. Plavi i bijeli su podjednako doprinjeli takvome dojmu koji nas je 40-ak minuta prikovao za stolice. Futsal Dinamo se predstavio u odličnom svjetlu i opasno nas je stiskao prvu polovicu prvog i drugog dijela utakmice. Visoki presing i česte izmjene su omogučile domačinu da stvara prilike i poentira. Osim toga niti naša obrana nije izgledala najbolje.
U tim trenucima smo se grčevito branili, ali isto tako gubili puno baluna u našoj polovici što je rezultiralo golovima Dinama.
Vidljivo je da se naša ekipa još nije u potpunosti uigrala, a nedostajali su Suton i Perić.

Kao što smo već naveli Dinamo je bio odličan u prvih 7 minuta prvoga dijela što je rezultiralo vodstvom od 1:0. Gol je postigao Grbeše izvana na ubacivanje Kanjuha. Nakon primljenog gola smo malo pomalo preuzeli konce igre u svoje noge.
Naznaku povratka u utakmicu smo vidjeli u 10. minuti kada je Novak ubacio za Grcića koji puca i pogađa desnu vratnicu Škorićeva gola.
Ništa zato jer već u sljedečoj minuti dolazimo do poravnanja. Akcija je to iz malonogometnih udžbenika u kojoj je sudjelovala cijela ekipa. Prvo je Novak dao pas do Grcića, Grcić lijevo na Đuraša, ovaj povratno na Fideršeka koji iz blizine pogađa svoj prvijenac u 1. HMNL za 1:1
Kruna bolje igre je bio vodeći gol iz 17. minute kada je Ćorluka izveo udarac iz kuta, pronašao Grcića u sredini kaznenog prostora koji pogađa za prvo vodstvo u susretu 1:2.
Do kraja poluvremena Novak je čistio sa gol linije jednu nezgodnu loptu Grbeše, ali sve u svemu rezultat je bio preslika viđenoga na terenu u prvih 20 minuta. Zasluženo minimalno vodstvo.

Drugi dio donio je novi pritisak modrih, ovoga puta još i jači. Opasno smo živjeli tih 10- ak minuta.Najviše problema nam je stvarao Prgomet koji je odlično odigrao pivota i Čekol koji je neprestano bio u prilikama za gol.
Baš taj Prgomet je postigao izjednačujući gol u 26. minuti. Primio je loptu okrenut leđima golu. Na njemu su bili i Novak i Đuraš. Obadvojice se nekako otresao i pogodio pored nemočnog Jukića za 2:2.
Nastavili su se opasni napadi Dinama, a sa naše strane je Grcić imao priliku ugurati loptu u gol kada ga je proigrao Fideršek u 30. minuti.
U 34. minuti nam je zastao dah kada je Čekol sa svoje polovice uhvatio na krivoj nozi istrčalog Jukića. Zatresla se greda,ali ne i mreža.
U slijedečoj minuti dolazimo do najvažnijeg trenutka susreta i najljepšeg pogotka. Strijelac je Maro Đuraš koji je petom pronašao put do mreže ispod Škorića za 2:3.
Od ovoga gola se Dinamo do kraja nije oporavio. Pokušali su modri sa igračem golmanom u posljednje tri minute. Imali jednu izvanrednu priliku kada je Čekol promašio sa metra, a nakon još jednog njegovog pokušaja i obrane Jukića Ćorluka iz prve šalje loptu u prazan gol za velikih 2:4.
Tijekom cijelog susreta oko 1000 BBB je zdušno navijalo za svoj klub, osim onih prvih 10-ak minuta drugoga dijela kada se navijanje nekim čudom pretvorilo u zazivanje oralnog zadovoljavanja. "Ajmo bijeli ale pušite k......" Naravno da nitko zbog toga nije ljut, Jedino bitno je da su bijeli dobili utakmicu i zapijevali. "Ajmo bijeli ale dobili purgere".