KRVAVA BAJKA - ODMAZDA U REŽIJI HNS-a

KRVAVA BAJKA - ODMAZDA U REŽIJI HNS-a

15. ožujka 2017. u 20:12 / KLUB: HNK Hajduk

HNS je očekivano kaznio Hajduka. Osim novčane kazne koja im direktno puni proračun, donesena je i ona najgluplja moguća. Dvije utakmice bez gledatelja. A nogomet se kao i svaki sport igra zbog gledatelja ili bi to bar tako trebalo biti.

Kazne nikada ništa dobroga nisu donijele pa neće niti ova. Novčano svakako treba nekoga kazniti. Pitanje je samo koliko je Hajduk kao organizator uopće kriv za incidente kada se zna da uredno plaća zaštitarske tvrtke i policiju. Ovako ispada da Hajduk dva puta mora platiti za jednu te istu stvar. Službe koje bi morale osiguravati red i nakon toga kaznu što te iste službe to nisu bile u stanju napraviti. Međutim promišljanje o tom dijelu kazne ćemo jednostavno sa ovim mislima i preskočiti.

Nas u biti zanima ona druga kazna, a ta se odnosi na dvije domaće utakmice bez gledatelja.
Na što vas to podsjeća? Sve vas koji uredno plačate pretplatu, karte i sa svojim prijateljima i djecom dolazite na utakmice kako bi gledali svoj voljeni klub i proveli jedno bezbrižno poslijepodne. Eto npr. što ćete reći svome sinu zašto ne može ići na Hajduka sa ocem kao i svake subote ili nedjelje.

Što ćete mu reći. Sine kažnjeni smo jer je neki tamo momak ušao na teren sa šipkom pa nam ne daju na utakmicu. Možete ga čak i pokušati prevariti odnosno lagati pa reći da Hajduk ne igra ovoga vikenda. Možete, ali kad tad će i to dijete shvatiti da se radi o klasičnom činu odmazde.

Odmazde koja po modelitetu kazne neopsivo nalikuje onoj iz II. svjetskog rata u Kragujevcu. Mi starija generacija smo o tome učili u školama kroz pjesmu "Krvava bajka". Naime njemaćki zapovjednik Franz Beme je u listopadu daleke 1941. g. izdao naredbu da se za 1 ubijenog njemačkog vojnika strijelja 100, a za 1 ranjenog njemačkog vojnika strijelja 50 civila. I izvršena je . Strijeljano je čak i više nego je računica iznosila. Točno 2796 civila. Naravno to nije zaustavilo ubijanje njemačkih vojnika, a mržnja naroda prema njemcima i želja za osvetom je postala neizdrživa.
Eto pa sada svi mi koji Hajduka gledamo cijeli život i koji nismo sa šipkom ušli na teren i nismo poticali na mržnju nikoga zbog te odluke se osječamo strijeljanima. Zašto je svima nama oduzeto pravo da gledamo Hajduka. Naravno ta odluka Saše Pavličića Bekića neće zaustaviti nekoga tko hoće ući u teren sa šipkom u ruci, a mržnja hajdukovog puka i želja za osvetom će postati neizdrživa.

Gospodo iz HNS-a odmazda prema nevinima je pogrešna odluka, vjerujte.