Mile Smodlaka-Jadran će početi pobjeđivati

Mile Smodlaka-Jadran će početi pobjeđivati

11. studenog 2016. u 11:27 / KLUB: VK Jadran

U susret večerašnje utakmice Jadrana i Partizana trener Smodlaka ne izgleda zabrinuto. Jadran će početi pobjeđivati i to već protiv Partizana. Vidim Jadrana visoko već ove sezone.

Nakon dobrog pripremnog razdoblja očekivali smo više od tri poraza i nula bodova. Uprava je najavljivala novi smjer. Ozbiljnij Jadran? Znamo da su bili jači protivnici pa nas zanima jeli to zadovoljavajuće?

Smodlaka: Nije zadovoljavajuće. Sa niti jednim porazom nisam zadovoljan. Poraz je poraz. Bili smo dobri u sve tri utakmice, ali se u svakoj od tih utakmica dogodilo nešto novo. Neka pogreška koju otklanjamo već na sljedećim treninzima i utakmicama. Mislim da smo manje više sve naše probleme detektirali i da ih uspješno otklanjamo.

Visoki poraz od Primorja EB i dva u gol razlike od Jadrana (HN) i Mladosti. Ufff?

Smodlaka: Sva tri poraza su bila različita. Raspored nije bio lak i te tri ekipe će se boriti za 2. poziciju u FF RW. Iz svakoga smo nešto naučili. U svakoj utakmici smo pokazali jedno novo loše lice. Kažem biti ćemo bolji. Ja nas vidim visoko već ove godine.

Ma moram se vratiti na poraz od Jadran (HN). Meni je izgledalo da puno brže plivaju od vas?

Smodlaka: I meni na prvu. I to me mučilo dosta. A onda se dogodilo to da smo poslije utakmice pregledali snimku i to mali milijun puta. Zaključak je da se radilo o lošoj prvoj reakciji povratka igrača kad bi izgubili balun, a te prve metre kada ti igrač pobjegne je teško nadoknaditi u plivanju pa je izgledalo da su brži. Već u Zagrebu je to bila sasvim druga prića.
Jedno je sigurno to se više neće dešavati. Nažalost u Zagrebu se dogodilo nešto drugo, ali i to smo sada rješili.

Ako bi mogli nešto tražiti od Uprave da budete jači što bi to bilo?

Smodlaka: Još jedan centar. To je neophodno. Sa svim drugim sam zadovoljan bar zasada. Dogodilo nam se da smo prije sezone ostali bez jednog centra u momentu kada je na toj poziciji bilo teško pronaći zamjenu. Zbog toga nam se vanjska linija puno i previše troši. Ozbiljna ekipa mora imati dva centra i jednog ozbiljnog beka.

Rekli ste da Jadrana vidite visoko. Koliko. Jeli to FF RWP ili možda finale hrvatskoga prvenstva?

Smodlaka: Da to bi za ovu sezonu bilo visoko. I tome težimo. Ja iskreno da ne virujem u to nebi ovo niti radia. Mislim da moja ekipa ima kapaciteta za ono što svi očekujemo od Jadrana. Što sezona bude odmicala biti ćemo sve bolji.

Kako se Jerko Marinić Kragić snaša u Jadrana?

Protiv Mladosti smo napokon vidili pravoga Jeru i mislim da je njegovom traženju definitivno kraj.

Jadran kaže da će bazirati budućnost na svojoj dici. Kakva je situacija u omladinskom pogonu. Ima li koji klasni junior koji kuca na vrata prve ekipe?

Smodlaka: Nema, taj dio je bio dosta zapušten, ali radimo i na tome. Ako Jadran bude jak u šta vjerujem i djeca će željeti biti dio naše obitelji.

Kad ćemo početi pobjeđivati?

Smodlaka: Večeras i onda nastaviti dalje jer sada dolazi lakši raspored. Svakoga možemo pobijediti.

A Juga?

Smodlaka: Pomalo.