Rijeka preokretom do pobjede protiv Hajduka

Rijeka preokretom do pobjede protiv Hajduka

5. studenog 2016. u 16:54 / KLUB: HNK Hajduk

Rijeka je pobijedila Hajduka. Reklo bi se zasluženo s obzirom na broj propuštenih prilika na ovoj utakmici. Međutim treba konstatirati da je Hajduk poveo golom Futacsa, a nije znao sačuvati teško stećeno vodstvo. HNK Rijeka-HNK Hajduk 2:1

Rijeka je minimalno slavila protiv Hajduka, ali rezultat je objektivno gledajući mogao biti i još uvjerljivij na stranu domačina. Rijeka je bila bolja u ovome susretu, stvararala prilike, dobro kombinirala u sredini terena i stvarala konstanatan pritisak na gol Kalinića. Teško je uopće pobrojati sve što je Rijeka u prvome poluvremenu promašila.
U drugome dijelu ista prića,a onda je Hajduk u 59. minuti poveo maestralnim pogotkom Futacsa. Naime Šimić je doslovno iz šesnaesterca ispucao loptu prema naprijed, da bi ona nekim čudnim putemdošla do Futacsa koji je manirom rasmog strijelca što očito i je matirao vratara Prskala. HAjduk je poveo iz jedne jedine prilike, a onda se Pušnik izgubio u prilici sezone. Trebalo je zabetonirati obranu i ojačati srednji red koji je bio i više nego propustan. Kada si već dobio priliku da pobjediš onda to trebaš prepoznati. No desilo se sve suprotno. hajduk je i dalje srljao prema naprid, srednjeg reda kao da nije niti bilo, a obrambeni igrači su muku mučili sa riječkim prodorima. I vrlo brzo Elez je pogodio za izjednačenje nakon što se balun nesretno odbio od Šimića i promjenio smjer, a zatim je i pogodio glavom za potpuni preokret Rijeke u ovoj utakmici. Elez nije slavio pogotke jer je on jedan u nizu hajdukovaca koji igra van matičnog kluba.
U svakom slučaju od ovoga trenutka za Hajduka je san da bi mogao do prvenstva gotov, ako ga je ikada i bilo. Sada ostaje samo nada u osvajanje kupa Hrvatske i nada u što bolji plasman ne bi li se sljedeće sezone odigralo koje predkolo Europa lige.