Još jedna pobjeda Nade SM-Vaclavik 2 home runa

Još jedna pobjeda Nade SM-Vaclavik 2 home runa

12. lipnja 2016. u 14:28 / KLUB: BK Nada SM

Vrlo dobra utakmica je otišla na splitsku stranu. Apollo je odigrao solidno i jednim dijelom utakmice bio u vodstvu. Vidjeli smo i 2 HR u režiji najboljeg igrača ovoga susreta Vaclavika. BK Nada SM-BC Apollo 10:6

Puno bolju i neizvjesniju utakmicu smo gledali u nedjelju. Isti sasatavi, a sasvim druga prića. Od visoke pobjede do malo dramatike za nešto više od 100 gledatelja na tribinama Starog placa. Prva izmjena je prošla u odmjeravanju snaga kada niti jedna ekipa nije uspijela poentirati. Već početkom 2. izmjene Apollo prvim Home runom Vaclavika dolazi u vodstvo od 1:0. NAda na kraju izmjene stvari vrača na početak udarcem Pribilovića za izjenačenje 1:1. Već u sljedećoj izmjeni Apollo opasno pritišće Kovačića koji prima udarac za udarcem vjerojatno još pod dojmom home runa iz prošle izmjene. Rezultat svega je bio vodstvo od 4:1 za gostujući sastav. Nada SM je uspijela vratiti bod na kraju izmjene za 4:2. U 4. izmjeni splitski sastav radi velika tri boda i prelazi u vodstvo od 5:4. Sve nade gostujućeg sastava da bi mogli doći do pobjede su ugasle u 5. izmjeni kada Nada SM radi 4 boda za vodstvo 9:5. Sve je krenulo udarcem Caugheya za bazu nakon čega Marin Tadić udara bunt za bazu. MAtko Dabo izbija lopticu u srednje vanjsko polje za prvi bod u izmjeni. Slijedi greška gostujućeg bacača za drugi bod Nade SM, a nakon toga Jones udara za još dva boda.
U napadu koji je danas izgledao puno bolje sa 12 udaraca su se istaknuli Jones 3/5 4 RBI i Caughey 2/4, 2B
Na mjestu bacača je splitski sastav izmjenio čak trojicu igrača. Utakmicu je započeo Kovačić koji je imao stanovitih problema sa kontrolom i sa 3. izmjenom. 4IP, 4 ER, 4 H, 4 BB, 6 K. Zamjenio ga je Dabo 2 IP, 1 ER, 3 H koji je stabilizirao obranu, dok je utakmicu sigurno priveo kraju Marin Tadić 3IP, 0ER, 4H, HP.
Epitet najboljeg igrača ove utakmice je ponio igrač Apolla Vaclavik koji je imao veličanstven učinak u napadu 4/5, 2 HR.