Hajduk izabrao novog Predsjednika

Hajduk izabrao novog Predsjednika

18. svibnja 2016. u 13:07 / KLUB: HNK Hajduk

Novi predsjednik Hajduka je Ivan Kos iz Osijeka. Kako sam kaže nije navijač bijelih, ali je bivši nogometaš i uspješni gospodarstvenik. Živi ideju Hajduka i misli je živit još najmanje tri godine koliko mu traje mandat. Sretno!

Hajduk je nakon dužeg perioda dobio novog Predsjednika. Ivan Kos je zadobio povjerenje večine Nadzornog odbora. Jedan član odnosno Zoran Mamić je bio suzdržan, dok je drugi član Denis Kosor bio protiv izbora.
Svi ostali su bili za Ivana Kosa što je u demokraciji sasvim dovoljno za pobjedu. Na stranu to što svi ti ostali osim Zorana Mamića nemaju težinu koja je u liberalnom kapitalizmu najbitnija.
Hajduk ide dalje na osječki pogon. Malo smo osluškivali bilo puka po splitskim kafičima. Mišljenja su kao i obično podijeljena. Ipak je ovo Split i funkcija predsjednika Hajduka je kudikamo važnija od bilo koje druge pa i Gradonačelnika. Jer ipak Gradonačelnik Splita je samo Gradonačelnik Splita, a Predsjednik Hajduka je Predsjednik cile Dalmacije pa i šire.
Neki su mišljenja baš kao i Kosor da Hajduka ne može voditi niko ko nije hajdukovac, a neki kažu da je možda i bolje da nije odavde jer bi se brzo utopija među uhljebe koji klub devastiraju zadnja dva desetljeća. Odlaze čak i dalje pa kažu da bi bilo najbolje da ostane živit u Osijeku i da se NO sastaje negdi na pola puta između Osijeka i Zagreba kako na njih ne bi mogli utjecati startosjedioci sa Poljuda.
Drugi pak žestoko stoje iza stajališta da Hajduka može i mora voditi samo hajdukovac, po mogućnosti spličanin kojemu krv nije crvene boje već bijele. I tako unedogled.
Stvarnost je naravno da je Kos predsjednik sviđalo se to nekome ili ne. Predsjednik Hajduka. Nadamo se da je svjestan funkcije koju će obnašti sljedeće tri godine. Bit će pod velikim pritiskom javnosti i navijaća. Nema čovika kojemu je bila boja u srcu koji ga bar jednom dnevno neće spomenit na ovaj ili onaj način. Kos od jučer više nije niko i ništa. Sada je sve i svašta za hajdukovce. Može li se nositi sa time pokazati će vrijeme. Ako uspije u svom naumu, a to je da se napokon osvoji prvenstvo može pitati pošto Split, a ako ne uspije biti će to još tri promašene godine u režiji demokracije.