Uz dosta muke pobjeda

Uz dosta muke pobjeda

15. svibnja 2016. u 13:53 / KLUB: BK Nada SM

Splitska Nada SM bilježi još jednu pobjedu protiv vječnih rivala karlovačke Olimpije. Iako su gosti udarili čak 3 Home runa, bacački trio spličana je utakmicu uspješno priveo kraju. BK Nada SM-BK Olimpija 83 7:5

Teže od očekivanog splitski sastav nosi 6. pobjedu u nizu. Karlovčani su se predstavili u boljem svjetlu od subotnje utakmice. Na mjestu bacača za gostujući sastav je startao amerikanac Keim, dok je utakmicu završio uvijek neugodni Antonio Horvatić. Splitska bacačka baterija je odradila solidan posao. Tadić je bio u igri 4 izmjene, nakon čega je zamijenjen Jakšićem. Jakšić je u najdelikatnijem trenutku utakmice reagirao vrhunski i zaustavio karlovčki napad koji je opasno prijetio. Nakon dvije izmjene i dva primljena home runa ga je zamjenio Dabo koji je utakmicu rutinski priveo kraju. Zanimljivost ove utakmice je činjenica da je ekipa Olimpije udarila 3 Home runa i izgubila utakmica.
Od samoga početka ove utakmice je bilo vidljivo da će karlovčani pružiti puno ozbiljniju partiju nego u subotnjem ogledu opve dvje ekipe. Nakon početnog vodstva spličana od 1:0 već u drugoj izmjeni Karlovac home run udarcem Keima prelazi u vodstvo od 1:2. Tadić ima problema sa brdom i glavnim sucem ovoga dvoboja. Nekako se drži do početka 5. izmjene kada ga mjenja Jakšić. Jakšić je ušao u jako nezgodnom trenutku. Tadić mu je ostavio jednog izbačenog igrača i dva trkača na bazama. Prvo je izbačen najneugodnij udarač dana u vanjskom polju, a onda je Jakšić izbacio Mitrovića direktnim izbacivanjem i zaustavio ozbiljnu prijetnju da se karlovačni sasvim priključe u ovome susretu. Odlično je Jakšić odradio još jednu izmjenu, ali je u 7. izmjeni doživio hladan tuš odnosno čak dva home runa. Prvi je udario Antonio Horvatić, a drugi Keim za 6:5. Bio je to signal za trenera Nade SM da na mjesto bacača pošalje Dabu koji je do kraja rutinski odradio posao i zaustavio karlovčane na 5 osvojenih bodova. Nada SM je još na udarac Račića povečala vodstvo na 7:5 što je bio i konačni rezultat ove utakmice. Nada SM je u ovoj utakmici ostvarila više udaraca od gostujućeg sastava, a na udaranju su se istaknuli Caughey, Jones i Račić dok ostatak ekipe nije imao svoj dan.