Heja heja žutosi

Heja heja žutosi

9. travnja 2016. u 21:15 / KLUB: KK Split

Veni, vidili, pobjedili. Jugoplastika je nakon tri godine odigrala susret sa Cibonom i u dramatičnoj završnici pod tornjem slavila sa pola koša razlike. Bravo žuti samo naprid najbolji ste. KK Cibona-KK Split 78:79

Košarkaši Splita su u Zagrebu ostvarili drugu pobjedu u LZP. Pod tornjem srušena je Cibona sa pola koša razlike, a moglo je biti i više. Točku na i je stavio Srđan Subotić koji je pogodio jedno slobodno bacanje za pobjedu, dok je sa druge strane Krušlin tragičar ovoga susreta jer je četiri sekunde prije kraja promašio oba slobodna bacanja za veliko slavlje žutih.
Splićani su odigrali ravnopravnu utakmicu u kojoj je bilo segmenata gdje su bili bolji suparnik. Najbolju partiju u žutome dresu je u prvome poluvremenu pružio Ivan Ćubela koji je s pet pogodaka u nizu donio plus osam. Na žalost na poluvrijeme se otišlo sa izjednačenim rezultatom ponajviše zahvaljujući mlađem bratu Žižiću i veteranu Roziću.
U nasavku se igralo koš za koš. Jugoplastika je neprestano minimalno vodila dok se Cibona vračala. Najžešči dvoboji su se vodili pod košem između dva splitska dragulja. Jukića na pravoj strani i Žižića na krivoj strani. Sredinom zadnje četvrtine Cibosi su pogodili nekoliko trica i ćinilo se da žuta podmornica gubi ovu bitku, ali samo činilo jer žuti rade seriju 10:2 i dolaze u novo vodstvo od +2. Ante Žižić je pogodio dva slobodna za izjednačenje, a Subotić jedno za pobjedu. Ekipa Splita je odigrala močno baš kao što je trener Skelin i najavljivao. Dobro su se potukli i skinuli prvog ABA ligaša. Čak je pet igrača postiglo dvoznamenkasti broj poena što je dokaz da su svi ginuli jedan za drugoga. Slijedi Zadar na Gripama.