Pukla 100-ka Šibeniku

Pukla 100-ka Šibeniku

12. veljače 2016. u 20:58 / KLUB: KK Split

Split je rastavio šibenčane na dijelove. Dijelove koje niti odlična tricaška večer gostiju nije uspijevala sastaviti. Široko je na kraju stavio tricu za 100 komada, a žuti su osigurali Ligu za prvaka. KK Split-KK Šibenik 100:80

Split je ovom pobjedom i formalno otvorio novu stranicu sezone. Na Gripama će se za nekoliko kola igrati Liga za prvaka gdje će splitska publika opet moći gledati Zadar, Cibonu i Cedevitu. Večerašnjom briljantnom partijom protiv Šibenika je ispisana najbolja moguća pozivnica za zainteresirane sponzore da se ukrcaju na žuti brod koji može stiči jako daleko sa nekoliko novih imena u svlačionici. Ne kažemo da to ovi momci ne mogu sami, ali opreza nikada dosta i bolje se osigurati jer će to sigurno i drugi raditi. Cijelu utakmicu su žuti vodili, bili bolji, konkretniji i izgledali kao prava ekipa u kojoj je svaki od igrača imao svoje periode dobre igre. Kada je Henrik Širko pogodio tricu za 100 koš dvorana je naprosto eksplodirala.
Već u prvoj četvrtini bilo je 14 razlike, a na poluvremenu je Split već bio na 62 koša! Najveća je razlika bila plus 26 koncem treće četvrtine, a moglo je biti i gore za goste iz Šibenika da ih kojim slučajem nije služila trica.

Na kraju treba napomenuti da je ovo već 11 pobjeda Splita na Gripama i da je vrijedni Josip Jukić ostavrio double - double, a da je to malo ko i primjetio u večerašnjoj pobjedi.