Žuti na Kvarneru slavili u produžecima

Žuti na Kvarneru slavili u produžecima

6. veljače 2016. u 19:12 / KLUB: KK Split

Velika i važna pobjeda žutih na Kvarneru u kojoj smo vidili ono šta trener Skelin dugo vremena traži. Jako od početka do kraja gdje god da se igra. Srđan Subotić je odigrao briljantno, a junak utakmice je Bruno Marijina. Osim njih dvojice svakako treba apostrofirati vanserijsku izvedbu Kalajžića i uvijek vrijednoga Jukića.KK Kvarner 2010-KK Split 91:93

Veliku pobjedu ili milo za drago su vratili košarkaši Splita Kvarneru za nezasluženi poraz iz prvog dijela prvenstva na Gripama. Doduše danas nije bilo Špralje da riječanima na kraju utakmice pomogne, ali je zato njegovu ulogu junaka preuzeo Bruno Markulin na strani Splita.
Žuti su u susret ušli kako se spada, onako kako to inaće rade na domačem parketu Gripa. Autoritativno i dominantno. Već tada se vidilo da je kapetan Srđan Subotić raspoložen pružiti odličnu partiju. Pod reketom su dominirali Dijan i Đugum što je riječkom sastavu zadavalo velike probleme. Riječane tada nije služio niti vanjski šut što je inaće njihovo oružje. Do kraja prvog dijela je već uigrani tandem Subotić- Jukić razbijao Kvarner pa se na odmor otišlo sa +6.
Nastavak je ponudio najveće vodstvo SPlita od +10, ali onda su se na žalost probudili Veljačić i Štemberger koji su tricama odveli riječane na +6 na kraju 3/4. Žuti u posljednju dionicu opet stvari vračaju na svoje mjesto. Sa jedne strane Veljačić, sa druge Josip Jukić drže utakmicu u potpunom egalu. Na kraju Split nerezonski gubi balun jer su prekoračili 5 sekunda koliko je dozvoljeno za izvođenje pa riječani imaju šaansu da pobjede. Veljačić koji je do tada parao splitski koš promašuje, a Markulin pogađa za porodužetke (77:77)
A u produžecima smo vidjeli nastavak drame. Igralo se koš za koš. Ponovno je stvar u svoje ruke uzeo najiskusniji u redovima Splita, Srđan Subotić koji je pogodio tricu kada je bila najpotrebnija. Krajem utakmice Kvarner radi faul na Subotiću i tjera ga na slobodna bacanja koja on u pravilu ne faliva. Međutim i njemu je ruka zadrhtala pa je na sveopće iznenađenje falia i prvo i drugo. Onda rijačani ne izvode balun u 5 sekunda, a Markulin pogađa jedno slobodno. Sa druge strane Veljačić pogađa oba i opet smo u egalu (91:91). Bruno Markulin tada stavlja oba dva slobodna za Split, a riječani posljednji napad ne pogađaju i pobjeda odlazi u žuti tabor.