Pamić pokopao bijele

Pamić pokopao bijele

11. travnja 2015. u 18:57 / KLUB: HNK Hajduk

aNišta od pobjede u Puli. Iako su se dva puta hajdukovci vračali u utakmicu golovima Maglice i Milovića, ništa niti od remija. Pamić je bia neumoljiv i Istra je u zadnjoj minuti slavila. NK Istra 1961 - HNK Hajduk 3:2

Hajduk je poražen od Istre rezultatom 3:2. Reklo bi se ništa nova. U proljetnom dijelu prvenstva bijeli su najgori klub u ligi i to svakako zabrinjava. Zabrinjava još više to šta su mladići koji su u zadnje vrijeme dizani u nebesa Vlašić i Balić bili van igre. Treba analizirati i golove koje je smo vidjeli u ovoj utakmici. Radonjićev prvi gol je teška smijurija. Obrambeni igrači su stali i previše daleko od jedinog opasnog igrača Istre. Kao da ni sami nisu vjerovali da Radonjić može pogoditi tako dobro iz takve pozicije. Drugi gol Pamića iz slobodnog udarca je loše obavljen posao golmana Ranilovića koji mi nikako ne ulijeva povjerenje. Treći Pamića je plod niza loših reakcija od golmana do obrane koji nikako ne uspijevaju maknit balun iz kaznenog prostora. Skoro je i nevjerojatno kako Ranilović svaki puta odbije balun isprid sebe umisto u stranu put kornera i tako stvara gol šanse za protivničke ekipe.Hajdukovi golovi su gol iz zaleđa Maglice i spretni i sretni gol Milovića glavom. Ima li kraja ovoj agoniji. I na koji način probuditi usnuli bijeli brod je pitanje od milijun dolara. Pitanje na koje trener Poklepović brzo mora naći odgovor. Dolazi Rijeka, a posli nje se igra uzvrat kupa kontra Splita. Utakmice su to koje se trebaju dobiti pa makar i na šake.
Biti će ovih dana povika na trenera Poklepovića i na njegovu taktiku ili kako on to voli kazat impostaciju. Analizirati će se do najsitnijih detalja. Tražit će se i njegova ostavka, koju on nikada nije dao u životu pa neće ni sada. Koliko je meni poznato Poklepović je veliki znalac nogometne igre. Čak je i meni u jednome periodu života bia trener. Sječam se kao sada tih njegovih crteža po ploći prije svakoga treninga i utakmice. I sve šta je crta je bilo genijalno, ispred vemena u kojemu je ta njegova impostacija nastala. Jedini je problem šta su sa druge strane bili igrači kojima je koncentracija trajala nekih 10-ak minuta pa nisu mogli shvatiti do kraja te genijalne zamisli. Nekako mi se čini da se kod toga ništa nije promjenilo. Poklepović je veliki nogometni taktičar i znalac, ali njegovo se znanje može i treba prenositi samo na uski krug ljudi. Na trenerski kadar u Hajduka koji će kasnije malo pomalo učiti nove generacije hajdukovaca kako se igra ozbiljan balun.
Ako trener nije odgovoran za ovu situaciju u klubu netko sigurno je. Taj netko je Uprava. Već duže vrijeme Hajduk ima tešku krizu upravljanja. U klubu se nezna što je važnije rezultat ili bilanaca. Rezultat pati, a bilanca nije baš u najboljem stanju. Na tablici je Hajduk još uvijek na 4.mjestu, ali ni to neće dugo potrajati kako stvari stoje. Ispred bijelih će biti svaki iole ozbiljniji prvoligaš. Kako bi nam sada dobro došli povici navijača UPRAVA ODLAZI, ali teško je to vikati samome sebi, jer u Splitu sami na sebe viću samo redikuli.