Lionsi još uvijek u igri

Lionsi još uvijek u igri

8. svibnja 2014. u 20:53 / KLUB: KK Dalmacija lavovi

U prvoj službenoj utakmici odigranoj u novoj dvorani Obrtno- tehničke škole u Splitu, naša momčad je pobijedila momčad KK Otok Ugljan rezultatom 74 – 61. Od samog početka kontrolirali smo utakmicu, te smo vrlo brzo izgradili prednost, koja je u jednom trenu bila i preko 20 koševa razlike. Ipak, iskušavajući novu obranu na kojoj smo radili, momčad s otoka se koliko toliko konsolidirala i smanjila zaostatak.

Momčad Lionsa u ovoj utakmici prikazala je neuobičajeno jednostavnu i efikasnu igru. Trener Omrčen je za kraj sezone spremio drukčiju taktiku od onoga što smo navikli gledati od Lionsa u prošlim sezonama, pojaviše zbog nemogućnosti igranja nositelja igre kroz prvi dio sezone. U posljednjim kolima ćemo tako gledati drukčiju igru koja za sada, i u obrani i u napadu donosi prednost. Igru, koju je jedan gledatelj s tribine nazvao Dalmatia Spurs.

U našoj momčadi ponovno je najbolji bio Brzulja s 19 koševa i 14 skokova, te oporavljenik Bojčić s 16 ubačaja. Također su se istaknuli i asistencijama (po 7) Markoč (15 koševa) i Blagaić (6 koševa). Još jedan oporavljenik, Plazibat, dodao je 10 koševa. Kod protivnika najviše je zabio Mašina, 19 ubačaja.