Locirani, zaustavljeni, razbijeni

Locirani, zaustavljeni, razbijeni

3. prosinca 2011. u 14:00 / KLUB: KK Split

Utakmica je počela solidno za žute koji su ovoga puta nastupali u crnom gostujučem dresu. Da se radi o pravoj simbolici pokazat će tijek susreta jer su ih Šibenčani doslovno zavili u crno. Ali osvrnut ćemo se na prvu četvrtinu kada je to još na nešto i izgledalo. Sobin je odradio svoju dionicu solidno, isto tako i Mimica. Međutim, već se tada vidjelo da ovo nije dan Srđana Subotića. Osim toga Najev je bespotrebno nanizao tri osobne i doveo svoga trenera u veoma nezgodnu situaciju nakon 3,5 minuta utakmice. Bez obzira na sve nedostatke četvrtina je završena sa rezultatom 23-21 za naše momke. Jedini je problem što je protivnički trener locirao sve moguće prijetnje splitskih žutih.

Druga četvrtina je zasluženo pripala domačinu Šibeniku koji je zaustavio sve splitske prijetnje odnosno igrače koji bi nešto mogli napraviti.Već tada je bilo jasno da se pobjednička serija zaustavlja na 4-0. Josipović i Ross su bili neriješiva enigma za sve žute igrače, a dobrom igrom se nametnuo i Režić. Svi splitski napadi su svedeni na stihijsko traženje koša. Domaćin na poluvremenu odlazi sa vodstvom 47-43.

U trečoj i četvrtoj četvrtini Split je definitivno razbijen. Uz katostrofalnu ralizaciju napada i još gorom obranom prednost domaćina u trećoj odlazi na 70-54, te završnih 88-69 i ne izgleda tako loše kako je moglo biti. Svi se pitamo gdje je nestao Mimica nakon prve četvrtine. Zašto je stao? Kada krene prema košu imam dojam da ga nitko ne može zaustaviti, a onda nekako sam odluči stati ili doda balun igračima koji su u puno lošijoj poziciji od njega. Dođe mi da mu viknem "uzmi balun i sam sve riješi, bolji si od svih niko ti ništa ne može". Da li je Subotić uopče bio na parketu? On mora puno više. Ako on igra dobro i Split igra dobro. Sobinu mogu reći samo jedno i Dino Rađa je bia loš u slobodnim bacanjima kada je igra za Jugoplstiku. Molili smo boga da bar jedno uđe. Ali se sa vrimenom popravija. Možda bi treba pitat Dina za savjet. Šta je on napravija, jeli trenira slobodna 8 sati dnevno ili nešto drugo radija. I na kraju najvažnije pitanje za sve druge aktere ovoga poraza. Mogu li i drugi igrači potegnit kada ove nabrojene baš ne ide.

Bez obzira na poraz mi smo optimisti. Ovo je tek 2. poraz. I znamo da i najbolji mogu imati loš dan.

[Piše: "Zeško"]