Časni poraz u Kragujevcu

Časni poraz u Kragujevcu

9. prosinca 2012. u 1:05 / KLUB: KK Split

Prije samoga putovanja u Kragujevac svi poznavatelji košarke su govorili da je poraz i to sa velikom razlikom unaprijed upisan. Međutim momci trenera Mladena Erjavca su očito mislili drugačije. Split je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme u kojemu su vodili 32:34.

U nastavak utakmice se ušlo u istom ritmu, te je izgledalo kako će igrači Splita napokon razbiti tu neugodnu tradiciju u kojoj utakmice na gostovanjima gube u trećoj četvrtini. I tako je bilo sve do 37 minute kada je Tericco White pogodio za 3 koša i odveo Radnički u minimalno vodstvo. Do kraja četvrtine su napravili seriju 10-2 što se na kraju pokazalo kao ključno za poraz Splita. Istini za volju žuti su se do samoga kraja borili pritiskali te su na minutu prije kraja došli na samo koš zaostatka. Tada stvari u svoje ruke uzima najbolji igrač utakmice Tericco White koji pogađa tricu, dok Dijan sa druge strane promašuje čime je i zadnja šansa za iznenađenje kola izgubljena.

Split je većim dijelom utakmice bija ravnopravan suparnik, a statistički podaci će pokazati da je Radnički pobjedu odnija zahvaljujući napadačkom skoku i individualnoj kvaliteti Whitea. Split je na ovoj utakmici imao čak četiri raspoložena igrača (Mimica, Vukušić, Krušlin i Sobin), a nedostatak Vujčića je bija i više nego hendikep.

Najbolji igrač utakmice je White sa 22 poastignuta koša, 7 skokova, 2 asistencije i 4 ukradene lopte, sa valorizacijom 26. Najbolji skakač i najbolji od žutih je Josip Sobin koji je upisao double-double 12 postignutih koševa, 11 skokova i 3 asistencije sa valorizacijom 19.

Žuti su trenutno na 10. mjestu, a samo ih pobjeda Širokog protiv Olimpije ili Cibone protiv Cedevite može spustiti za koje mjesto niže.

KK Radnički - KK Split 72:63