Pravda je pobijedila

Pravda je pobijedila

18. studenog 2012. u 13:00 / KLUB: KK Split

Kakav dan na splitskim Gripama. Žuti su pobijedili zagrebačku Cibonu u utakmici koja je značila više od pukog sportskog nadmetanja. Izgleda da se prst sudbine poigrao i ovu utakmicu donio u pravom trenutku.

U trenutku kada je hrvatski narod doživio kolektivnu euforiju i neizmjernu sreću u obliku oslobađajućih presuda za hrvatske generale Markača i Gotovinu. Svima onima koji su dolazili na ovu utakmicu u ušima je još odjekivalo ono najbitnije PRAVDA JE ZADOVOLJENA. Upravo to se dogodilo i na splitskim Gripama. Pali su "grobari hrvatske košarke". Split je cijelu utakmicu diktirao tempo. Osjećalo se da Ciboni nedostaje energije.

Prvo poluvrijeme je dobila Cibona, ali se moglo naslutiti kako je utakmica išla dalje da će ove noći biti poraženi. Ovoga puta treća četvrtina nije bila kobna, već sretna za Jugoplastiku. Baš tih +10 je na kraju donilo pobjedu. Iako je Cibona bolje krenila serija od 10:0 na krilima Vukušića, Krušlina i Dijana je definitivno razbudila splitsku publiku koja je žute nosila do nove pobjede. Bila je ovo itekako važna pobjeda. Nakon tri poraza je svima vratila osmijeh na lice.

Najbolji igrač ove utakmice je Josip Sobin sa 17 postignutih koševa, 6 skokova, 4 asistencije uz izvrsnu realizaciju iz reketa 7/9 uz valorizaciju 27. Po običaju najbolji asistent je Srđan Subotić sa 7 asistencija i vrlo važnih 9 koševa. Iz ove utakmice izlazimo sa još jednom pobjedom na kontu, ali i sa ozljeđenim Mimicom koji bi moga bit van stroja sljedeći misec dana. Međutim ako gledamo kako je tekla ova današnja utakmica nema straja može se i bez Mimice.

Split - Cibona 72:62