Drvosječe posjekle Nadu

Drvosječe posjekle Nadu

16. lipnja 2012. u 20:30 / KLUB: BK Nada SM

Prije samog početka ove utakmice splitski bejzbolaši su znali da su osvojili drugo mjesto. samim tim utakmica nije imala rezultatski imerativ. Međutim igrači Nade su dali sve od sebe da i ovu utakmicu učine zanimljivom za gledatelje. Za Nadu je na mjestu bacača počeo A.Jakšić koji nije ušao u utakmicu spreman. Njegova nonšalancija je odvela Šveđane u visoko i rano vodstvo. Već krajem druge izmjene je trener Ivan Račić bio primoran mijenjati Jakšića za M. Dabu pri rezultatu 0-5. Dabo je vrlo brzo riješio izmjenu i do kraja 8. izmjene držao inače izvrsne švedske udarače na nuli. Nakon toga je ušao Marin Farkaš koji je utakmicu zatvorio bez udarca.

Nada je u napadu ostvarila mršavi učinak. Samo 4 udarca sa kojima su u 4. izmjeni postignuta 2 poena. Razlog tome je bio i izvanserijski bacač švedske ekipe A. Comaskey koji je bacio 11 SO. Nada je imala šansu u zadnjoj izmjeni kada je Berecka osvojio prvu bazu, a Matko Dabo je poslao rijetko viđen torpedo ravno u obrambenog igrača što je iznimno teška akcija. To je dovelo do dva izbačena igrača Nade, a Ivo Vukosav završava utakmicu bez ostvarena udarca.

Na kraju turnira održana je i mala svečanost na kojoj su bili prisutni visoki dužnosnici Europske baseball federacije i gradonačelnik grada domaćina. Nadini igrači su od tri individualne nagrade osvojili dvi. Matko Dabo najbolji bacač turnira sa ERA 0,00 što je izniman uspijeh i Goran Šupraha koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača turnira - MVP.

Nada zadnja umire i na kraju ove europske avanture postoji šansa za plasman u drugi krug iako se nije osvojilo 1.mjesto.

Nada SSM-Lumberjacks 2-5