Sa okusom gostujuće pobjede u play-off

Sa okusom gostujuće pobjede u play-off

12. svibnja 2012. u 2:30 / KLUB: KK Split

Košarkaši Splita su na najlipši mogući način zuaokužili pri dio lige za prvaka u Brodu su pobijedili uvik neugodnu Svjetlost i na taj način ostvarili omjer 10-4. Samo su ih međusobni susreti sa Cedevitom, odnosno koš razlika zaustavila na trećem mjestu. Malo se ko nada da je to moguće, ali su izabranici Nikše Bavčevića pokazali da u svići još ulja ima.

Bilo je zanimljivo vidit kako će se pomlađena ekipa bez standardnih igraća Subotić, Mimica, Dijan, Vujčić ponašati na parketu. I nakon večerašnje predstave možemo reći da smo dobili divan odgovor. Odgovor skoro za pet. Jugoplastika je nametnila ritam koji je domaćina jednostavno pregazija. Imali su Žuti 37 skokova i 19 asistencija. Zalaganje na parketu je bilo maxsimalno, ka da se igra finale. Izdvojit ćemo i jako dobre dionice Markulina, Filipovića i Najeva. Sve skupa vidljiv je veliki napredak u igri onih koji dolaze.

Naravno da je uvik bitno istaknit i najbolje pojedince. To je svakako Luka Babić sa 24 postignuta koša i čak 8 skokova, Josip Sobin 12 postignutih koševa i 13 skokova. Uvijek mladi Grgurević 11 postignutih koševa i 6 skokova. Kad tu još nadodamo solidnog Marinellia, Vukovića i debitanta Marića vidimo budućnost koja obećava.

Trener Nikša Bavčević nakon utakmice nije krija zadovoljstvo viđenim:
Bili smo dobri. Maksimalno angažirani. Jako sam zadovoljan kako je ekipa reagirala na ovu utakmicu.

Na upit dali ovo znači da je Jugoplastika nakon prekida pobjednićkog niza na Gripama započela jedan drugi niz, pobjednički niz u gostima, trener se samo nasmija. Ma recite mi treneru. Ništa vam neću reć. Ma treneru više niti jednu doma ne morate dobit, ako dobijete sve u gostima do kraja. Sa druge strane samo se čulo zagonetno Ha-ha.

Polufinalna serija kontra Cedevite ko prije dvi pobjede počinje već u sridu. Prva utakmica se igra u Zagrebu.


Svjetlost - Split 77-84