PREDSJEDNIK JE INSTITUCIJA

PREDSJEDNIK JE INSTITUCIJA

30. listopada 2020. u 12:29 / KLUB: HNK Hajduk

Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka. Istaknuo je Dvije ključne stvari; poštenje i neovisnost. "Nisam siguran da su svi shvatili kakvu neovisnost očekujem, predsjednik je institucija" rekao je u prvom obračanju javnosti.

Hajduk je napokon izabrao novog predsjednika. To je Lukša Jakobušić koji je bio predsjednik Juga i tamo se pokazao uspješnim. Trofeji su se nizali kao na traci, a to je vjerujte jedini pokazatelj uspješnosti jednog sportskog kluba. Plus i minus to baš nikoga ne zanima. Uvjete natječaja nije ispunjavao, ali kako je to Predsjednik NO Ben Perasović zgodno rekao to nije niti bitno jer je eto i Goran Ivanišević došao na Wimbledon sa wild cardom i osvojio ga.
Predsjednik je u svom prvom obračanju javnosti istakao ono što u Hajduka odavno nije tako. PREDSJEDNIK JE INSTITUCIJA.
Tako je to bilo kada je Hajdukom predsjedao vječni Tito Kirigin. Tada je u onoj državi koja je brojila preko 20 milijuna stanovnika predsjednik Hajduka bio treći čovjek u državi po važnosti. Prvi je bija maršal Tito, drugi predsjednik SIV-a(vlade), a treći predsjednik Hajduka. Tako bi recimo sjednica SIV-a bivala prekidana i odgađala se kada bi Tito Kirigin dolazia u Beograd. Naravno cila vlada bi bila na ručku o trošku velikog Hajduka. Hoće li Lukša imati snage da prekine zasjedanje vlade u Zagrebu, to bi recimo bio dobar pokazatelj da je predsjednik Hajduka ponovno postao institucija. Sretno predsjedniće.