Pobjeda uz ružan kraj

Pobjeda uz ružan kraj

8. veljače 2020. u 19:59 / KLUB: HNK Hajduk

Pobjedi se nikada ne gleda u zube, ali treba konstatirati da je ova bila i teška a na kraju i ružna. Lokomotivu su milimetri dijelili od penala i remija u ovoj utakmici. HNK Hajduk-NK Lokomotiva 1:0

Hajdukovo bolje prvo, a Lokomotivino bolje drugo poluvrijeme je kratki sažetak utakmice u kojoj je Hajduk ipak uspio sačuvati pobjedu, Strijelac je bio Edouk koji je imao još dvije izgledne prilike u prvome dijelu utakmice. Hajduk je visokim presingom impresionirao igrače Lokomotive koji su početnički griješili u predaji lopte iz čega su bijeli dolazili do prilika.
U drugome dijelu je trener Tudor napravio nekoliko zamjena koje nisu odradile dobar posao, a Lokomotiva je došla do zraka. Više su držali loptu u posjedu, a brzonogi Kastrati je lako prolazio lijevu stranu Hajdukove obrane. Najizglednija situacija za goste se zbila pred sam kraj utakmice kada je Mujakić nekoliko centimetara prije kaznenog prostora srušio igrača Lokomotive i zaradio crveni karton. Spasio je bijele od gola i nije napravio penal dok je Tolić loše pucao pa je tako ova izgledna prilika propala, a bodovi su ostali u Splitu.