Eksplozija žutih u drugom poluvremenu

Eksplozija žutih u drugom poluvremenu

17. listopada 2019. u 0:37 / KLUB: KK Split

Svaka utakmica je teška u ABA2 ligi, a to su žuti najbolje mogli osjetiti večeras kada ih je Lovćen u prvom poluvremenu limitirano na 27 koševa. U drugom pak žuta eksplozija i čudesni Gabrić za pobjedu. Split-Lovčen Bemax 72:63

Utakmica sa dva lica. Prvo poluvrijeme blijedo i meko, drugo pak ratničko i pobjedničko. Stvari su dakle u ovoj utakmici krenule loše po Split. Točnije rečeno užasno. Gosti sa Cetinja su dominirali u skoku, a zvijezda večeri je po običaju bio Miloš Popović koji je već u tom prvom poluvremenu bio nadomak double double učinka. Imali su žuti i dosta sreče jer vanjski šut Lovćena nije funkcionirao najbolje što će se kasnije pokazati kao i jedan od razloga njihovog pada.
U drugom poluvremenu sasvim neka druga slika. Samo u trečoj četvrtini smo postigli više koševa nego u prve dvije. U provom redu to moramo zahvaliti odličnoj obrani, ali i vanjskom šutu u kojem je dalekometnim projektilima prednjačio Gabrić. Rikić je uspio zaustaviti Popovića i priči je bio kraj. Umjesto Popovića Bajo je otišao do double-doublea i još jednom bio najbolji igrač žutih na utakmici.