Najbolji napad protiv najbolje obrane

Najbolji napad protiv najbolje obrane

6. travnja 2012. u 1:00 / KLUB: KK Split

E kako su se samo privarili svi oni koji su mislili da su Cibona i Split za bacit. Cibona ima omjer 5-0, a Split 4-1. I naravno po svemu sudeći ovaj dvoboj koji će se odigrati u Zagrebu je po svemu sudar najboljeg napada i najbolje obrane lige. Splitski napad protiv Cibonine obrane. E da je to moć pogledat na televiziji. Ovako ćemo morat strepit uz teletekst na televiziji i ludit šta se oni brojevi onako sporo okreću.

Splitu pobjeda nije imperativ, ali nitko u splitskom taboru nema ništa protiv nastavka pobjedničkog niza. Dapače, bili bi jako zadovoljni da se on nastavi kada ih je već ovako lipo krenilo. Isto tako i Cibona želi zadržati pobjednički ritam i sigurno će i ovu utakmicu shvatiti ozbiljno kao i prethodne. Gledajući njihovu igru sam doša do zaključka da su protivnike uglavnom lomili u trenucima kada bi im pa ritam igre, šta zbog umora, šta zbog kojekakvih drugih razloga. Onda bi Cibona dala gasa i malo pomalo stizala i prestizala do konačne pobjede. U svemu tome su najvažniji kotačići američki bekovski par. Uz ta dva brza igrača koje je teško pratiti odlikuje ih i napadački skok u kojemu u svakome trenutku nekoliko igrača skače na odbijanac.

E sad, na treneru Bavčeviću i njegovoj ekipi je da smisle taktiku koja neće nasist na Repešinu igru i koja će utakmicu usmjerit na poznatu Splitovu igru, a to je igra sa puno dodavanja i pronalaska lakih koševa i zatvaranja svoga reketa, tako da ovi Cibonine skakači uglavnom usmjerimo u skok u prazno.

Sve u svemu biti će to zanimljiva utakmica koja će puno toga pokazati.[Piše: "Zeško"]