Jradi raspametio Poljud

Jradi raspametio Poljud

31. kolovoza 2019. u 20:32 / KLUB: HNK Hajduk

Bassel Jradi je razveselio krcati Poljud, a je Hajduk slavio u prvom derbiju sezone. Gol je postignut na jedini mogući način ubačajem Juranovića koji su izluđivali plavu obranu. HNK Hajduk-GNK Dinamo 1:0

Prvi nakon dugo vremena je ono što je stvarno veliki uspijeh ovoga Hajduka pod vodstvom Damira Burića. Dinamo je u Split došao nakon ulaska u Ligu prvaka, a Hajduk ih dočekao nakon poraza u Osijeku. Hajduku je pobjeda značila više od ičega dok je Dinamo več sada želio pokopati sve ambicije bijele momčadi u ovoj sezoni. Treneri su dakle na teren poslali najjače što su imali i u tome je pobjeda bijelih još i veča jer ono što imaju plavi bijeli mogu samo sanjati.
Gledali smo utakmicu sa dva potpuno različita poluvremena u kojemu je Dinamo dominirao odnosno stjerao Hajduka u mišju rupu u prvih 45 minuta i prava je sreča da nisu poentirali.
Drugo poluvrijeme sasvim druga pjesma, agresivni i goropadni Hajduk koji koristi jedino oružje kojim se može domoči gola i pobjede. Prekide i ubačaje Juranovića koji su totalno obezglavili plavu obranu. U jednom takvom ubačaju rodio se gol. Juranović na neometanog Nejašmića koji pogađa od poda ravno u Livakovića. Livaković kratko odbija, a odbijanac u mrežu sprema Jradi za delirij na Poljudu. Nakon toga gola Dinamo je imao strašnu priliku kada je Oršić izašao sam na Ljubića, ali Ljubć brani manirom malonogometnih golmana. Do tada vrlo dobri sudac Batinić ulazi u velike probleme kada propušta dosuditi penal za Hajduka kada Stojanović u kaznenom prostoru ruši Jradia i da stvari budu još gore pokazuje mu žuti karton zbog simuliranja. Utakmica je od toga trenutka postala još borbenija pa su padali žuti i crveni na sve strane. Do kraja je još Jakoliš za Hajduk nije pospremio zicer, a Gavranović ta crna mačka Hajduka imao jednu slučajno poklonjenu priliku, ali je iz blizine u padu pucao ravno u Ljubića.
Hajduk je prvi, ali Dinamo ima utakmicu manje. dokle će bijeli dogurati u ovome prvenstvu po svemu viđenome ovisi samo o njima. Ako će igrati kao u prvom poluvremenu teško da mogu biti i drugi, a ako će igrati kao u drugom poluvremenu sve je moguće.