Nada SM smanjila zaostatak

Nada SM smanjila zaostatak

12. srpnja 2019. u 22:10 / KLUB: BK Nada SM

Nada SM je na Starom placu uspijela doći do prve pobjede u finalnoj seriji čime je smanjen zaostatak na 2:1 u seriji. U današnjoj utakmici splitski bacač Barto je napokon našao načina da primiri karlovački napad što je bilo dovoljno za pobjedu. BK Nada SM-BK Olimpija 83 4:2

Splitski bejzbolaši su pobijedili u utakmici koju nisu smijeli izgubiti što je iznimno bitno za psihološki povratak u finalnu seriju.
Sami početak utakmice nije obečavao jer je splitski sastav nastavio sa greškama u obrani. U prvoj izmjeni su ih napravili čak tri,
ali na sreču karlovački sastav to nije iskoristio. Dapaće Nada SM je povela home run udarcem hvatača Andrewa Jonesa koji je danas uz Barta koji je igrao na poziciji bacača svakako bio prvo ime susreta. Karlovac je imao jednu veliku priliku sa punim bazama i niti jednim izačenim igračem, ali nisu došli do boda zahvaljujući odličnoj obrambenoj akciji Belina i H. Tadića. I splitski sastav je također u dva navrata imao pune baze i priliku doći do osjetnijeg vodstva, ali su udarači ispadali na strike out.
Zanimljivost ovoga izvrsnog susreta je činjenica da je i za karlovački sastav home run udario također hvatač Phil Smith.