Najveći dobivaju kada ne igraju dobro

Najveći dobivaju kada ne igraju dobro

31. ožujka 2012. u 1:45 / KLUB: KK Split

Uf koja teška utakmica. Split nikako nije bija svoj. To se doduše moglo i očekivati nakon one partije u Zagrebu. Šibenik je od početka nametnija onaj svoj dosadni ritam, a naši su ga jednostavno prihvatili. I tako je utakmica išla prema kraju sa tendenciijom da će se pobjednik rješavati u zadnjim minutama. Za razliku od ostalih koji su sidili kraj mene, ja sam bija sto posto siguran u pobjedu. Jednostavno sam to osjeća. Ova pobjeda mi je svakako jedna od dražih ove sezone. Draža i od one u Zarebu, jer u ovoj utakmici Split nije igra onako kako zna. Nije igra dobro, ali je i unatoč tome pobjedia. Postoji ona stara poslovica najveći dobivaju i kada igraju loše. I to je ono što me veseli.

Ali sada ćemo svakako pohvaliti nekolicinu igrača Splita. Prvi među jednakima je svako Ivan Mimica koji je bio najbolji strijelac utakmice sa 21 postignutim košem. Na parketu je proveja nevjerojatnih 39 minuta i odigra obranu dostojnu NBA igrača. Puljka je stavija u mali džep. Osim njega svakoko treba spomenit i Srđana Subotića koji je mozak ove ekipe Splita. Sa njim u igri Split djeluje moćno. Sobin je danas bija pravo čudo, 13 koševa, 10 skokova i 2 asistencije. A sad šlag na kraju Vujčić, Proveja na parketu 34 minute, 11 koševa, 10 asistencija i 7 skokova. Da je kojim slučajem moga malo jače potegnit ima bi triple double. Bravo Nikola. A sad ostali ne manje bitni. Babić solidan, Dijan uvik koristan i Grgurević kakav igrač, kakav karakter. Malo je takvih.

Na kraju utakmice je i održana kratka press konferencija na kojoj je trener Šibenika reka da je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali da je Split jednostavno bija bolji. Trener Splita Bavčević je prizna da se boja ove utakmice. I da je zato igra na kartu iskustva i nije falija. Za Split je sada ključno da se "starci" dobro rekuperaju i spremno dočekaju sljedeću utakmicu. U njoj je naravno potrebno puno više trke i protočnosti baluna, jer to je Splitova igra koja garantira nastavak pobjedničkog niza.

Prije same utakmice je upriličena svečanost podizanja zastave osvjača kupa Koraća. Šolma, Jerkov i ostali digli su na noge dvoranu.

Gosti KK Splita na ovoj utakmici su bili igrači i uprava rugby kluba Nade iz Splita koji su onako u šali komentirali da su donili pobjednički duh na Gripe. I ko im može reć da to nije istina.[Piše: "Zeško"]