Zgazilo ih ka mrave

Zgazilo ih ka mrave

28. ožujka 2012. u 1:00 / KLUB: KK Split

Koji je to mirakul bija u Zagrebu. Splićani su pregazili mrave i zasluženo pobijedili sa velikih 28 razlike. Splitska ekipa je uraganski otvorila utakmicu i doslovno u prvoj četvrtini rješila pitanje pobjednika (15-39). Košarkaški rečeno, Splićnima je ulazilo sve šta god su zapucali. Osim toga, nadskakali su domaćine.

Šta im se točno dogodilo? Je li to ta eksplozija koju je najavljivao trener Bavčević ili samo zagrijavanje za nešto više. Jedva ga čekam priupitat. Ali virujte da ni meni nije bilo lako pratiti ovu utakmicu. Gleda sam rezultat na teletekstu i kada sam vidija razliku od 30-ak koševa za Split pomislija sam da je neko falija di koju brojku. Ma zna sam ja da vodimo i da ćemo dobiti, ali tolika razlika već u drugoj četvrtini mi je bila sumnjva. I onda sam ka bisni pas uvatija vrtit teletekst na drugim televizijama kako bi bija siguran. Ako je jedan falija neće drugi. I tako sam vrtija i vrtija i svugdi je pisalo isto. Žena me gledala u čudu kako sam živčan i kako badam po daljinskome. "Ajde smiri se", vidiš da vode. "Aj ostavi me s mirom vidim i sam", odgovorija sam. Ma šta će ona meni govorit. Ka ono, razumi se u košarku.

I onda sam prid kraj treće četvrtine puka i nazva Skelu. Skela je reka "je sve znam, plus 38". U direktnoj sam vezi. Uf tek onda mi je laknilo. Malo zatim sam se čuja sa direktorom Vukasovićem i veseli glas sa druge strane mi je reka "Dobili smo 78-106".

Eto, pa je i prvi ABA ligaš. Ko bi reć da će to doć tako brzo, već u drugom pokušaju. E sad ću se vratiti na utakmicu protiv Zadra. Točnije na dio posli utakmice. Kada mi je jedna osoba rekla dobit ćemo mi ABA ligaša USKORO. I naravno ta osoba bliska splitskim žutima kojoj neću otkrit identitet je bila u pravu.

Sada doma pred punim Gripama u petak protiv Jollya očekujemo punu dvoranu i novu pobjedu.


[Piše: "Zeško"]