Makarsko NV slavilo na Gripama

Makarsko NV slavilo na Gripama

15. veljače 2019. u 23:22 / KLUB: MNK Split

Ljubičasti su opravdali ulogu favorita i trjumfalno promarširali Gripama. Mi smo se ispromašivali, a oni su pogađali. Osredkar je postigao hat-trick što je na kraju i razlika u ovome susretu. MNK Split-MNK Novo vrijeme 3:6

Derbi je ponudio sve ono što treba. Uzbuđenja, prilike, lijepe poteze i golove. NV se pokazalo prisebnije u završnicama akcija kada bi igrači u ljubičastom rutinski pospremali za raliku od naših momaka koji su promašivali, a ponekad i prazan gol.
Opći je dojam da smo bili ravnopravan protivnik u ovoj utakmici pa stoga niti ne čudi razočarenje igrača i večeg dijela navijača dvorani koji su se nadali skidanju skalpa lideru prvenstva. Međutim za to će se trebati pričekati neka druga prilika.
Ova utakmica je pokazala da možemo, ali sa naznakom uz još puno truda, rada i muke i potrebne koncentracije u krucijalnim trenucima utakmice. Jer golove koje smo dobivali spadaju u rubriku dječjih bolesti.

Prvi gol za Makarane je postigao Kazazić nakon nepotrebnog prekršaja Ćorluke u opasnoj zoni. Udarac Kazazića je bio jak i silovit, ali gol ide na dušu golmana Pavlovića jer je lopta prošla kroz noge po sredini gola.
Drugi gol je postigao Osredkar kada mu je u našoj polovici loptu doslovno poklonio Sekulić. Golman Pavlović nije imao nikakve šanse za skinuti ovaj udarac.
Treči gol gostiju je pao nakon niza zakašnjelih reakcija naših igrača. Prvo je Kirevski izgubio loptu pa je propustio napraviti prijeko potrebni prekršaj na Vukoviću koji je u padu sa desnog boka poslužio Lucasa koji je za pola koraka brži od Sutona koji pogađa pored nepotrebno istrčalog Pavlovića.
Četvrti gol je djelo Osredkara koji oduzima još jednu loptu duboko u našoj polovici i posprema poviše Pavlovića.
Peti gol je uslijedio nakon kontre u kojoj Lucas asistira Osredkaru za njegov treči gol, a šesti je zabio Lucas na prazan gol kada je presjekao dodavanje Marića.

Kada se sve sagleda primili smo puno golova koji se iskusnijoj ekipi ne bi dogodili. U prvom redu mislim na prvi, drugi i treći koji su u konačnici i odredili tijek ove utakmice.

Pohvalno je što smo se cijelu utakmicu borili i vračali. Tu se osjetio dodir Daria Marinovića koji je svoj borbeni duh očito prenio i na ostale igrače. Golove smo postigli nakon uigranih akcija u kojima je igračima bilo teže promašiti nego pogoditi, osim onoga Marića kada je sa 10-ak metara proparao Baškovićevu mrežu.
Imali smo više izglednih prilika, a priliku utakmice je promašio Marić kada je zaobišao Baškovića i promašio prazan gol.
Sve u svemu bilo je to jedna utakmica koja je možda i prekretnica za nas u ovoj sezoni jer u nas još ima mjesta za napredak,