Deseti poraz i kraj nadanja

Deseti poraz i kraj nadanja

31. siječnja 2019. u 19:51 / KLUB: KK Split

Split je ubilježio svoj deseti poraz za kraj bilo kakvih nadanja u ovosezonskom izdanju ABA 2 lige. Žuti su još jednom bili tako blizu a tako daleko od pobjede. Porazi u završnicama su postali uobičajeni. KK Borac-KK Split 79:73

Poraz u završnicama utakmica je nešto što je na žalost postalo normalno. Poslije svake takve utakmice trener vrti istu ploču. Nestalo snage, kratki u rotaciji, čestitke mojim momcima na borbi, čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi..... Teška kamilica, a veliki klub sa Gripa i dalje ne radi nikakav iskorak u regionalnom društvu. Čuju se nekakve ideje da treba odustati od ABA 2 lige i da treba igrati samo hrvatsku ligu što je naravno notorna glupost. Nezadovoljstvo plasmanom i još jednom promašenom sezonom nikome ne daje za pravo da naš klub gurne još jednu stepenicu niže. Kao da igranje ABA 2 lige nije dovoljno nisko za ovaj klub i ovaj grad.
Dakle gospodo iz uprave i NO trebate se dobro pogledati u zrcalo i reći sami sebi gdje ste drugu godinu zaredom pogruješili. Jer pogriješili jeste. Od četiri pojačanja igraju samo dva. Od ta dva jedan uopće nije ni trebao doči jer ste u svojim redovima imali igrača istih karakteristika.
Trener i način na koji on gubi utakmice su posebna priča. Je li potrebno baš svaki put tolerirati furešte, a ne dati povjerenje donačem kadru.
Četiri kola prije kraja mi smo 7. i nalazimo se dvije pobjede daleko od onoga što je bio naš cilj. Šanse su svedene na minimum minimuma, a svi oni koji su odgovorni za ovakovo stanje se prave kao da se ništa nije dogodilo. Pojačanja nam više niti ne trebaju, debelo smo zakasnili.