Trica pokopala Sutjesku

Trica pokopala Sutjesku

9. siječnja 2019. u 20:48 / KLUB: KK Split

Split je prebacio stotku u utakmici u kojoj su žuti ubacili 18 trica uz postatak 60% što se ne dešava baš svaki dan. Pavle Marčinković je ostvario double-double učinak 29 koševa i 10 skokova. KK Split - KK Sutjeska 109:87

NBA večer na splitskim Gripama. U nevjerojatnoj tricaškoj kanonadi žuti su još jednom pregazilu Sutjesku. Na količinu trica koje su žuti pogodili je nemoguće izgubiti utakmicu. Naravno ne treba se zbog ovako visoke pobjede zavaravati jer treba notirati da smo opet dobili previše koševa i da nam obrana nije na zadovoljavajućem nivou. Osim toga opet smo imali periode igre gdje nismo znali što napraviti u napadu.

Gledatelji su i unatoć tome u ovoj utakmici došli na svoje. Na kraju je Pavle Marčinković dobio standing ovation cijele dvorane. Najbolja partija sezone, ali bilo ih je još sličnih. Nadajmo se da u preostale dvije utakmice neće biti boljih od njega i da će se okiti titulom MVP-a kola. Košarka je večeras na Gripama pokazala da je u biti vrlo jednostavan sport. Izradi se akcija u kojoj pronađeš jednoga slobodnog od pet igrača i on šutne i pogodi. Pogodi je ključan detalj koji je večeras krasio igru žutih. Pogotovo iza linije za tricu gdje smo ubijali Sutjesku koja nije bila loša, ali su večeras žuti bili nepobjedivi.
Uz Marčinkovića odlično su odigrali Veljačić 19 koševa i 9 asistencija, Gabrić sa 22 koša i 6 pogođenih trica, Kalajžić sa 13 koševa i 3 trice koje su publiku dizale na noge, povratnik Morris koji se na žalost opet ozljedio...
Sada smo na četvrtom mjestu kojega dijelimo sa Dynamicom, Lovčenom i Sutjeskom. Sparsi sutra igraju u Mostaru i u slučaju poraza ostaju na pobjedi viška od nas. Primorska i MZT su ipak nedodirljivi.