Na Gripama se opet čuje 'Ju-go-plastika'

Na Gripama se opet čuje 'Ju-go-plastika'

25. ožujka 2012. u 15:20 / KLUB: KK Split

Split opet piva onu poznatu šampionsku "Ju-go-plastika". Bilo je divno biti dijelom ove večeri. Osim vrhunske predstave i pobjede nad Zadrom kojoj ću se posvetit malo posli, prije same utakmice je napravljena svečanost podizanja zastave koja obilježava osvajanje Kupa Radivoja Korača 1975/1976. Edo pezzi je najavia momčad, a onda su se iz svečane lože počeli spuštat oni. Ili bolje rečeno dio njih. Njih velikih koji su Jugoplastici donili prvi Europski trofej. Prvi od pet. Cila dvorana je bila na nogama i svi su ko jedan pljeskali i pivali himnu žutih. Bilo je i onih kojima je di koja suza pobigla. Ali ko im može zamirit. Kapa do poda, još jedanput i zauvik.

Onda je Peco otpiva himnu. Nakon toga je službeni spiker pozdravija igačice i vodstvo članica ZEŠ-a koje su bili gosti KK Split na ovoj utakmici. To je naš najbolje plasirani vaterpolski klub Mornar Brodospas i ženski odbojkaški klub Split 1700. Svjetla reflektora su na trenutak obasjala dio lože u kojoj su oni sidili.

I onda je krenila utakmica i to kako. Samo tako. Zadar je izgubia prvu četvrtinu u kojoj je briljira Srđan Subotić, a na kraju će se pokazat da je Zadar tom četvrtinom izgubija i utakmicu. Tako su naši košarkaši Zadranima napravili ono šta je njima u prošlom kolu napravila Cedevita. Još jednom se pokazalo koliko je važno u utakmicu od prve minute ući 100%. Zadrani su nakon toga pokušavali svašta ne bi li stigli, ali uzalud vam trud svirači.

Momci u žutim dresovima su na Gripama jednostavno dominatni, goropadni, razigrani , usudija bi se reć nepobjedivi. Pad u igri Splićana se dogodija kada je trener zbog premorenosti mora minjat Subotića. Na svu sriću to nije dugo trajaloi jer je Babić vrlo brzo pruzeja njegovu ulogu i to više nego dobro. I onda ka nekim čudom Zadar je prid kraj utakmice doša blizu. Vrlo blizu. Međutim, Ivan Mimica u osudnom trenuktu pogađa tricu i šalje Zadrane u zaborav. Na kraju opet cila dvorana na nogama i veliki i zasluženi pljesak. Subotić 19 , Sobin 16, Dijan i Mimica po 11. Jugoplastika je opet u igri. Sljedeća utakmica je u Zagrebu protiv Zagreba odnosno mrava kako oni sami sebi vole tepati.

Za vrime utakmice sam sidija pored zanimljivog društva pa sam moga čut raznorazne komentare i razmišljanja. Bitno je napometnuti da su poviše mene sidila dvojica iz KK Zadar, a isprid mene dvoje od kojih je jedno itekako bitno za uzlet splitske košarke. Ovi poviše mene su uglavnom bili ljuti na igrače i trenera. Nisu imali ni riči hvale za svoje igrače, dapače. A ovi isprid mene su na moje pitanje direktoru kluba Vukasoviću "Kada ćemo ovako razbit Ciboniu ili neki drugi njihov klub" zagonetno nasmiješili i rekli USKORO. Kakva lipa melodija za moje uši. Otiša sam iz dvorane sritan i zadovoljan. A kako i ne bi.[Piše: "Zeško"]