Pobjeda za kraj polusezone

Pobjeda za kraj polusezone

14. prosinca 2018. u 22:22 / KLUB: MNK Split

Malonogometaši su pobjedom zaključili ovu nimalo laku polusezonu. Odigrali su jednu dobru utakmicu u kojoj je briljirao Luketin. Golove su postigli Kirevski, Marić i Tešija. MNK Jesenje-MNK Split 1:3

Da je moglo biti bolje moglo je. Ovako nakon lošeg ulaska u sezonu pod vodstvom Alena Delponta moramo biti i više nego zadovoljni sa ovih 13 bodova i 8. mjestom. Ova ozbiljnija družina nam bježi od 4-7 bodova što svakako nije neki veliki problem za prestići. Taman kada smo počeli ozbiljnije izgledati stigla je stanka u kojoj ćemo se popuniti na potrebitim pozicijama. Međutim to je posao Uprave kluba, a nas zanima samo ova utakmica koju ćemo sada i opisati.

Dobili smo fenjerša, ali oni su se pokazali u vrlo dobrom svjetlu. Objektivno rečeno izgledaju puno bolje od nekih ekipa koje su nas dobile. Od početka utakmice Jesenje je preko kontri i polukontri opasno prijetilo našem golu. Velika je sreća da je večeras Luketin briljirao i slobodno možemo konstatirati donio pobjedu našem sastavu. Udarci su sjevali sa svih strana, bilo je tu vratnica, greda, ludih obrana jedan na jedan....
Mi smo uglavnom imali balun u svojim nogama, ali problem realizacije nas je mučio. Velike prilike su imali Vladović, Sekulić i Kosor, Jurlina. A onda je sa zvukom sirene pao i prvi gol. Strijelac Kirevski, a ko drugi. Gol u najboljem trenutku.

Drugi dio susreta je započeo baš kao i prvi sa vratnicom i šansama Jesenja. Ovoga puta smo se trgnuli nakon samo nekoliko minuta kada je Sekulić napravio solo prodor sa naše polovice i u igri dva na jedan poslužio Marića kojemu nije bilo teško pogoditi za komodnije vodstvo od 0:2.

Jesenje se ne predaje pa u narednih 10-ak minuta bombardira naš gol, ali bezuspiješno protiv Luketina.
Imali smo i mi priliku riješiti utakmicu kada u situaciji tri na dva Sekulić puca u blok, a nakon toga i Kirevski koji je pokušao lobom, ali je pogodio vratnicu.

U samoj završnici Sekulić dobiva drugi žuti odnosno crveni karton zbog prigovora sa klupe što spada u rubriku gluposti. Jesenje prelazi na igru sa golmanom igračem. Pola minute prije kraja susreta nakon greške Marića postižu svoj jedini gol na utakmici, a točku na i stavlja Tešija koji potvrđuje našu pobjedu.