Vratili se pobjedama-Cobinns oduševio

Vratili se pobjedama-Cobinns oduševio

12. prosinca 2018. u 19:50 / KLUB: KK Split

"Hvala vam" rekao je Cobinns na kraju utakmice razdraganim navijačima. Hvala njemu na još jednoj briljantnoj utakmici i hvala mu što je na kraju imao krvavi dres baš kako treba kada igraš za veliki klub. KK Split-KK Helios Suns 82:76

Sedmorica veličanstvenih su pobijedila solidne Sunse na Gripama. Tolika je otprilike bila rotacija žutih u još jednoj teškoj utakmici. Svaka je teška vikali su gledatelji koji su svjesni toga da naša ekipa jedva stoji na nogama, ali ipak daje sve od sebe na parketu. Igraju do posljednje kapi znoja, a Cobinns je i dres šporkao sa krvlju.
Prvu četvrtinu nas je vodio Kedžo koji je odigrao na pravoj razini nakon duže vremena. Pametno smo odvukli njihovog prvog centra Šalića u probleme sa faulovima. Sve smo dobro odradili, ali Sunsi se nisu dali. Pritiskali su i stizali preko odličnog playa Pašaljića i Mahkovica koji je na kraju zabio 29 koševa i bio prvi strijelac utakmice.
U teškim trenucima nas je u utakmicu vračao Kovačević sa svojom dalekometnom artiljerijom, a ovoga puta je i prolazio te poentoirao za dva što inače ne radi često. Trener Anzulović je po ko zna koji put zaboravio uvesti Kedžu kada su gosti bili u bonusu posebice je velika greška 6 minuta u drugoj četvrtini kada smo imali priliku otiči na veću razliku.
Prvo ime ovoga susreta je svakako Cobinns koji je postigao 18 koševa uz 8 skokova. Za njega večeras nije bilo izgubljenog baluna, a dobio je i standing ovation Gripa. ne bi bilo pošteno u ovakvoj utakmici ne zahvaliti svima pa svakako treba spomenuti da je Marčinković bio izvrstan. Postigao je i zadnju tricu na utakmici što je praktički i označilo početak slavlja. Veljačić se mnogo trudio, živcirao i publiku i sebe sa promašajima čistih šuteva u prvom dijelu, ali je do kraja sve popravio. Imao je čak 9 asistencija. Pobjeda velika kao kuča je začinjena na kraju utakmice sa jednim velikim HVALA od strane Cobinnsa splitskoj publici koja ga je velikim aplauzom ispratila iz dvorane.
Ova pobjeda nas i dalje drži na petom mjestu jer je na našu žalost Lovčen slavio u Beogradu u zadnjim trenucima susreta.