Raspad u zadnjih 13 minuta

Raspad u zadnjih 13 minuta

1. studenog 2018. u 19:48 / KLUB: KK Split

Žuti su se držali u utakmici do 27. minute, a onda je uslijedio raspad u svim linijama obrane što je iskusni MZT objeručke iskoristio i do kraja posramio našu ekipu koja je izgledala kao razbijena vojska. KK MZT - KK Split 104:87

Još prije dva kola smo dijelili prvo mjesto sa Primorskom Sixt i sve je izgledalo divno, a onda je uslijedio poraz od Sparsa kod kuče i ozljede dva bitna igrača u tankom rosteru i sada smo četvrti. Da stvari budu još i gore igra ne izgleda dobro. Sve se bazira na individualnim pokušajima igrača koji u datom trenutku pokazuju najviše znakova života. Bio to Maj Kovačević u prošloj utakmici ili Mate Kalajžić u ovoj. Košarka je igra u kojoj pobjeđuje ona ekipa koja napravi manje neforsiranih pogrešaka, a Split ih je večeras napravio za dvije utakmice. Uz sve to osjetio se i veliki energetski pad pred kraj utakmice kada su pojedini igrači disali na škrge. Posljedično tome smo i popili 104 koša.
Od 6 utakmica smo dobili 4, a izgubili 2 što i ne izgleda dramatično jer ima dovoljno vremena za popravak. Međutim svakako treba napomenuti da smo izgubili od dva kluba koja su na tablici ispred nas i koja su istaknula svoju kandidaturu u borbi za final four, dok smo dobili one koji su na tablici iza nas.