Cedevita je drugi svijet

Cedevita je drugi svijet

20. ožujka 2012. u 22:40 / KLUB: KK Split

Ajme meni kako sam se samo snerva čim sam upalija TV. Prvo šta me snervalo je ona dvorana koja je okićena ka božićna jelka. Sve sponzor do sponzora. Drugo šta mi je žuljalo uši su nekolicina navijača Cedevite koji su bubnjali i navijali "ce-de-vita" na način da se točno moglo razaznat koliko u toj klapi ima glasova. A tek one navijačice, kakva prosječnost. Ali me ipak najviše od svega snervalo šta ta i takva Cedevita ima para i može kupiti sve one plaćenike koji tobože igraju u čast klubu. Moš mislit.

I kad me prošla prva ljutnja ima sam šta i vidit. Split je uša mlako, a ja sam se nekako nada da im možemo dat papra. A ono kapitulacija u prvoj četvrtini. Došlo mi je da se ubijem. Obrana je izgledala jako loše da ne kažemo tragično. Cedevitini igrači su prelako dolazili do koševa. Takav način igre vodio je samo u jednom pravcu, a to je veliki broj koševa i siguran poraz.

Split nije dao sve od sebe. Ključni igrači su brzo nakupili veliki broj osobnih pogrešaka, a zamjene nema. Osim što smo propustili nekoliko zicera pod košem, još je više zabrinjavajuće što se ne pogađa na otvorenom šutu, izuzev Ivana Mimice. U meni se probudila neka nada da možemo kada smo u jednom trenutku u trećoj četvrtini nakon koševa Mimice došli na -13. Međutim onda je onaj njihov trener kojega u najmanju ruku ne simpatiziram zva TO i ubija moje snove. Sa minute odmora Cedevitini su se igrači vratili probuđeni i ponovo su povećavali svoje vodstvo koje su sa lakoćom održavali do kraja.

Može li Split dobiti Cedevitu? Ili neku drugu Cedevitu. Ja mislim da može. Ja mislim da Mimica svaku utakmicu može dat 30 +, ja mislim da Sobin svaku utakmicu može dat 20 +, ja mislim da Vujčić može šta oće i svi koji ga čuvaju mu mogu puvat u niku stvar, Dijan može više, Grgurević također, Babić i Vuković uopće ne izgledaju loše, dapače, a Marinelli ajme meni majko moja di je tome kraj samo kad bi malo više šutira kad je čist na šutu.

Možda sam ja lokalpatriota, možda zanesenjak koji od svojih snova ne vidi realnost. Možda. Ali mene niko ne može uvjeriti da ova momčad ne može dobit Cedevitu ili neku drugu Cedevitu, samo kada u svojoj glavi svate da ti koji puno više zarađuju nisu puno bolji od njih.[Piše: "Zeško"]