NIJE BLESO LUD

NIJE BLESO LUD

20. ožujka 2012. u 10:00 / KLUB: KK Split

U prostroijama KK Split održana je tiskovna koferencija u kojoj su vridni novinari želili doć do odgovora koliko daleko Split može u ligi za prvaka. Pokušali su raznoraznim lukavstvima ali odgovor nisu dobili.

Ova konferencija je po mnogo čemu bila uobičajena, a opet po mnogo čemu posebna. Isprid sedme sile su stali Toni Dijan, Nikola Vujčić, trener Bavčević i novi direktor Boran Vukasović.

Sve je ka po običaju krenilo od igrača Splita Dijana. Malo se osvrnija na utakmicu koja predstoji, a to je svi znamo Tedeschijeva Cedevita. Kaže Dijan dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo pobjediti itd. Mikrofon brzo predaje iskusnijem Nikoli Vujčiću, koji kaže da svaku utakmicu igraju na pobjedu, ali se mora imati na umu da je Cedevita favorit. Dalje se okreće onome šta je bitno za KK Split, a to je svakako vratiti publiku u dvoranu i objašnjava načine na koje će to postići.

Trener Bavčević pak govori kako će liga prvaka biti najzanimljivija do sada. Evo i Jolly i Zadar se pojačavaju na pozicijama na kojim su bili tanki. S obzirom da se Split nije pojačava ni na jednoj poziciji, onda se valjda smatra da mi nigdi nismo tanki. To je ka dobro. Virujemo u sebe. Ubrzo Vujo dobacuje mi smo tanki tamo di oni nisu, a to je u parama.

Onda slijede neugodna pitanja novinara koje u glas zanima kakve su ambicije splitskog kluba u ligi za prvaka. Neki pitaju možemo li se borit za 4. misto. Neki čak podbadaju i žele čut ono šta već odavno na Gripama nismo čuli. Može li Split do titule prvaka? Komentiraju novinari "niste nam dali nikakav odgovor". Tili bi ljudi čut nešto više. Međutim, trener Bavčević se ne da. Kaže mi se ne možemo bacati sa takvim izjavama. Nismo u toj poziciji. Reći ću onu dičju koja najbolje govori ono šta mislimo po tom pitanju, NIJE BLESO LUD. A sad se vi svitu moj mislite šta je splitski strateg tija reć.

I na kraju se svima obratija i novi direktor KK Splita, Boran Vukasović. Najavija je velike promjene i puno bolju budućnost splitskih žutih, ali nije otkrija sve karte. Reka je zagonetno, "O svemu ćemo više neki drugi put".

Sve u svemu liga za prvaka počinje, a Split kao i svi drugi ima pravo mislit da su baš oni ti koji će ove godine ponijeti titulu prvaka Hrvatske.[Piše: "Zeško"]