Makarska prvak

Makarska prvak

10. lipnja 2018. u 22:47 / KLUB: MNK Split

Novo Vrijeme novi je prvak Hrvatske. Po prvi puta u povijesti sa 3:1 u seriji bolji od pet. Split Tommy je u ovoj utakmici igrao malo bolje, ali nedovoljno za željeni preokret. MNK Novo Vrijeme - MNK Split Tommy 5:2

Makarska slavi svoje prvake, a mi se na žalost moramo zadovoljiti drugim mjestom. Parafrazirati ću jednog sportskog velikana, asa formule 1 Ayrtona Sennu, koji je uvijek govorio da je biti drugi biti prvi među luzerima.
Tako se večeras osjećaju igrači, treneri i uprava splitskog prvoligaša.
Nakon smjene trenera Acoste kojemu se zamjeralo da nezna igrati sa Novim Vremenom priliku na klupi je dobio njegov pomočnik Duje Maretić. Šok koji su željeli proizvesti nije polučio željeni rezultat iako smo u ovoj utakmici izgledali bolje nego u prethodne dvije. Dobro smo stali u obrani, ali prema naprijed nismo bili dovoljno brzi, pa samim time niti opasni. Naši udarci su uglavnom išli poviše grede. Prvo poluvrijeme je završilo 0:0 uz po dvije prilike sa obje strane.
Drugi dio donio je više uzbuđenja. Prvo je Fideršek pogodio za naše vodstvo glavom, nakon izvrsnog slobodnog udarca Grcića, da bi ubrzo Bajrušević poravnao rezultat na sebi svojstven način ni iz čega. I dalje u napadu nismo imali ideje, a Kazazić je bombardirao vrata Luketina. Nekako smo se dokopali produžetaka, a 6. faul nam je visio nad glavom.
Sa druge strane pritisak nije propuštao. Igrom Novog Vremena je odlično dirigirao Igor Osredkar koji je uz Duju Bajruševića bio najbolji pojedinac ovoga susreta i cijele serije. Novo vrijeme je povelo čudesnim volejem Marina Musinova, Bajrušević iz kontre pogodio za 3:1. Mi smo se na trenutak vratili u igru golom Perića za 3:2 nakon najljepše akcije utakmice. Uveli smo na kraju igrača golmana što nam po običaju nije pomoglo. Dapače prvo Osredkar, a na kraju i Musinov pogađaju prazna vrata za veliko slavlje domačina. Duje Bajrušević je MVP cijele serije sa 7 postignutih golova, a trener Strunje je u potpunosti nadmudrio kolege sa splitske klupe. Pustio ih u vino, dobio ih za janjetinu.