Hajduk u finalu kupa

Hajduk u finalu kupa

13. ožujka 2018. u 20:17 / KLUB: HNK Hajduk

Nakon 120 minuta igre i rezultata 1:1 Hajduk je u ruletu penala došao do pobjede i prolaza u finale kupa. Rezime je da je Hajduk promašivao iz igre, a Lokomotiva iz penala. Strijelac zadnjeg pogotka je bio Radošević. NK Lokomotiva-HNK Hajduk 1:1(3:5)

Hajduk je prošao u finale zahvaljujući boljem izvođenju penala. Sve ono što su igrači Hajduka promašili u regularnom dijelu utakmice vračeno im je na kraju kada su igrači Lokomotive prestrašeni od Karla Letice promašivali cijeli gol.
Ono što je Hajduk odigrao u prvome poluvremenu i večem dijelu drugoga je mešto što se očekuje od igrača koji nose bijeli dres. Protivnik je bio stisnut u mišju rupu, a pritisak prema Šemperovom golu je konstantno rastao. Vrlo brzo smo svjedočili još jednoj svinjariji u režiji sudca Bebeka koji start nad Saidom nije okarakterizirao kao jedanajsterac. Teško da bi i največi mrzitelj bijeloga dresa ovakav prekršaj previdio. Ništa zato Hajduk je i dalje bio puno bolji suparnik. Dali smo i jedan gol koji je poništen zbog zaleđa. Lopez je iz jedne gužve promašio nemoguće odnosno pogodio je gredu. U drugome dijelu otprilike ista slika osim što je Lokomotiva iz jednog kornera poentirala sa druge stative kada je Majstorović uhvatio bijelu obranu na spavanju.
Nisu bijeli niti tada posustali. kao da gol nisu niti primili. Plod takvog pristupa je gol Hamze nakon milimetarski precizne akcije u kojoj je sudjelovao Fomitschow-Gyurcso i na kraju strijelac Hamza. Nakon toga imao je Hajduk još jednu krasnu priliku koju je bilo teže promašiti nego pogoditi kada je Kovačević pucao poviše gola. Na golu u tom trenutku nije bilo golmana Šempera koji je ispao iz igre, samo branič koji realno nije imao nikakve šanse da zaustavi udarac pod uvjetom da je pogođen okvir gola. Treba notirati i pokušaj saida koji smo svi vidjeli u golu, ali je maestralno blokirao Majstorović.
Peodužeci nisu ponudili veča uzbuđenja i prišlo se izvođenjhu jedanajsteraca. Za Hajduk su pogodili Caktaš, Said, Stelianu i Radošević dok je udarac Bašića Šemper obranio.
Kod Lokomotive su Majer i Musa promašili okvir gola i to je bilo dovoljno za prolaz u finale koje se odigrava u Vinkovcima.